Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015

Underbara Slag att beskåda!

Av Helena Sundlöf - 5 augusti 2015 09:05

Japp, Hål 16 besegrades, med buller o bång, av både Patric och Marcus. Flera mål nåddes igår.
Vi är kvar på Rättviks GK för spel i Siljan Open. En lätt-gådd Par70-bana med en del lite "trånga" klurigheter.
Igår var Patric först ut av bröderna. Hans spel tog generellt ett stort kliv framåt. Puttarna kändes bra, MEN ville fortfarande inte samarbeta helt utan stannade vid eller rullade runt vid hålkanterna. Kan berätta att vid hål 7 hamnade Patric "mask" bakom en grupp björkar. Därifrån bjöd han på ett superbt inspel, vilket tydligen var ett helt helt ofattbart slag enl dem som fick se det ( jag själv caddade på annat håll. Spänningen var stor när Hål 16 närmades. Fulladdad blev det attack direkt, vilket ledde till en Birdie. En trädträff på 18's utslag gjorde att bollen studsade nästan tillbaks till damtee. Bra slag därifrån, men hålet slutade boggie och rundan -1.

8 hål efter Patric och caddien Ulrich traskade Marcus och Helena på. Marcus fortsatte spela lika tryggt som dagen innan med långa fina slag och några helt suveräna räddningar.
Även Marcus fick revansch på "skit-16" . Perfekt utslag och inspel, putt ( som vanligt var denna dag) hålkant-ut, därefter putt i. Par, som känns som Minst Birdie just på detta hål.
För Marcus kom dagens omtalade "show-slag" på hål 17. Efter en bra drive var det 216 m kvar till flagg, med ett litet vatten precis framför, bunker och dike åt vänster, skog åt höger. Inte mycket plats att spela på. Då gör han en retur från gårdagens hål 12, plockar upp Spoon och går för flagg. Mormor slutade andas, caddien bara accepterar beslutet (så klart) bror o pappa tittar spänt på. Det blir ett perfekt slag över vatten o vass, bollen landar strax före hål , rullar framåt, touchar hålkanten och stannar 1 1/2-2 m bakom hål. Såååååå nära en Albatross och ett såååå snyggt slag! Dessvärre var inte putt-läget helt enkelt. Eagleputten missades och det blev birdie, likaså birdie på hål 18 och rondresultat -2.
Placering efter andra rundan 9 för Marcus ( totalt -2) och 18 för Patric ( totalt +3) gör att bägge klarar cuten och får spela en tredje runda idag, onsdag. Cuten gick efter +7.

Efter sen middag i morföräldrarnas hus ( sista middagen här för grabbarna eftersom huset såldes i förrgår?) packning av bil och en alltför kort natti i Leksand är det nu åter dags för "jobb".
Gårdagens ca 20 grader + soldis/sol/moln var en fröjd denna sommar. Idag är det mer "normalt", dvs ett mer ihållande regn och ca 13 grader . Faktiskt just nu nästan ingen vind, vilket känns bra.
Vi är inställda på en blöt spännande runda. Klockan är nu 8.55, 9.20 går Patric ut och 30 minuter senare är det Marcus tur. Självklart kör vi på med samma caddies som tidigare rundor denna tävling, Ulrich caddar Patric och jag Marcus.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards