Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015

Blött avslut och Hejdå Trevliga Dalarna

Av Helena Sundlöf - 5 augusti 2015 20:29

En trött familj som nu sitter mätta och belåtna i bilen eller faktum är att vi nu endast är Ulrich, jag och Marcus kvar i bilen. Patric har vi släppt vid Gävle Bro. Han ska därifrån vidare norrut och bo hos lillebror Rickard i Sundsvall för att gå caddie till flickvännen Ellinor på Nordea Tour på Sundsvalls GK ( hennes första speldag var idag, hon ligger 8 efter en +1-runda). Han ska sen träffa gymnasie- ( och golf-) polarna Lucas Åman och Erik Eljansbo innan han far vidare till nästa tävling, efter helgen, i Hofors.

Men nu åter till idag. Det var en regnig start på sista tävlingsdagen i Rättvik. Ett tag trodde vi tävlingen skulle bli tvungen att brytas pga alla pölar på både fairways o greener, men då lugnade dropparna sig lite för att strax senare upphöra helt.

Patric hade återigen en tung dag där bollen for åt alla möjliga håll och fann det ena hopplösare läget än det andra., en sån dag som gör att man helst vill "kasta in handduken" och börja om. Litet ljus i mörkret var att han i sitt puttande hittade mer rätt fart och hårdhet, så de rann ner i st f att bara, som tidigare varv, stannade på kanten. En mycket nära HIO på 9an blev birdie och vände trenden något. +3 efter 8 blev +2 i halvlek och +1 (71) efter full rond. Vilket gjorde totalt +4 och gav en 11 plats bland "proffsdeltagarna" och en 17 placering totalt.

1/2 timme efter Patric gick då lillebror Marcus ut. Han spelade ihop med Robin Näslund, Örebro, och David Nyfjäll, Upsala GK ( som bl a deltagit på juniorlandslagets träningsläger och som Marcus slog ut vid förra veckans JSM Slag på Salems GK - han vann då en jämn match på 20e hålet !!!!)
Efter över 1 timmes värmning i regnet var de redan blöta. Marcus fortsatte sitt jämna, lugna spel, liknande det han spelat de senaste 2 dagarna. Klart mer svårspelat och "obekvämt" idag, men grabbarna lät sig inte påverkas. Fram till hål 8 var det idel Par, par , par och åter Par. Många birfieputtar hängde över hålkanten eller la sig 3 cm ifrån, men i ville de inte.
På 8 studsade bollen olyckligt och lade sig intill en stor buske o mask bakom en tall. Hålet slutade bogey, liksom hål 9 därpå . Dvs +2 efter 9. Därefter följde fler "birdie chans -kant-ut-bollar" vilka gav ytterligare 8 Par. Bogey på 18 gav dagsresultatet +3, totalt +1. Detta gav en totalplacering 11 och placering 4 av "Amatörerna" som deltog.
Marcus far nu hem för KM på Botkyrka GK och därefter, strax efter hans 18-årsdag", blir nog nästa tävling i Askersund.
Vi föräldrar får ta oss an husmålning de sista dagarna av vår semester.

Segrare av Siljan Open 2015, Björn Pettersson, Djurgårdens GK. Dagens runda tangerade det gamla banrekordet på 61 slag !!!!!!
"Allt" gick i, var hans kommentar

Även Ellinor har gjort en BRA runda idag på Nordea Tour, Sundsvalls GK ( fast detta är en ett par veckor gammal bild från seriespelet på Leksands Golfklubb)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards