Direktlänk till inlägg 1 september 2015

Höstaktiviteterna och allvaret tar fart

Av Helena Sundlöf - 1 september 2015 12:28

Ja, nu är årets hösttermin redan igång, med allt vad det innebär för våra golfande vänner. Marcus har, initialt lite mot sin vilja - men nu tror jag det är helt ok, slitits från sina bröder och hemmet i Tullinge till sin lägenhet i Åtvidaberg. Han har så klart fullt upp. Sista året på Naturvetenskapliga linjen är ju ingen semester bara det. Därutöver pluggar han och jobbar för körkort och för SAT- prov (bägge är förberedelser inför USA och college), tränar och far på tävlingar. Det är nu bara en omgång kvar på Scandia Tour, helgen 12-13/9. Där hoppas Marcus på att komma med på Elit, vilken går i Ystad. Han är nu första reserv. Praktiska sysslor som att tvätta o städa har klart lite " lågsäsong" just nu, matlagningen kommer han dock inte ifrån.
Går man tillbaka till de första inläggen i denna blogg kan man se att han nu följer Patrics spår i sitt arbete mot college. Det började redan i våras med att han "marknadsförde" sig och knöt kontakter med coacher på flera skolor runt om i USA. Vissa av dessa hörde av sig och sa direkt de inte var intresserade, andra bad om fortsatta kontakter o kontinuerliga resultatrapporter . Med dessa har han haft mer eller mindre kontakter under sommaren. Han har även gjort en "demo-film" om sig själv och signat in på college board, vilket är en sida coacherna på college bevakar. Han förbereder sig som sagt inför SAT-prov, vilket är en stor o svår kunskapstest som görs i Sthlm eller Göteborg. Skolboken han pluggar i är som en smärre gammal telefonkatalog..... Även Teufel-test är ett prov som ska göras under hösten.

För Patric är det annorlunda, första hösten på 17-18 år som han inte återgått till skolbänken. Han har nu ett projekt att starta upp sitt "nya" liv och sin stora satsning mot att bli golfproffs.
Han har ju sedan början på Juli tecknat sig dom proffs. I augusti tog hans sommarjobb på Salems Golfklubb slut och han har nu tecknat sitt eget företag. Tanken är att han ska försöka satsa på en karriär och försörja sig som golfspelare. Självklart en MYCKET tuff och svår bana att välja, en sann utmaning. Han jagar för fullt sponsorer han så klart är i behov av och kommer i dagarna sätta igång att sälja andelar i "sig själv" m hj a företaget Trade In Sports.
Eftersom han nu även helt står utan jobb och inkomst måste han också söka jobb, men han kan ju så klart inte ta ett fast jobb med de "arbetstider" golfspelandet innebär, utan måste söka timanställning.
Man tänker inte på vad en golfsäsong kostar. Vanliga tävlingar hemma i Sverige går kanske på bara 5-600kr, lite större, typ Nordea, får du lägga på 1000-1500, i anmälningsavgift. Tillkommer gör då klart resa, mat och logi.
Höll på att ramla av stolen när Patric berättade att det Europa kval han ska vara med på i England i början av oktober kostar 1500-1800 INTE kronor utan EURO!!!!!!!! Till det tillkommer då resa, nästan 1 veckas boende samt troligen måste de även hyra bil.........
Parallellt med allt detta är det en administrativ djungel att lära sig med olika avgifter, skatter, konton etc.
Golfmässigt kvarstår några tävlingar, bl a Djursholm nu på fredag (4/9), ev Bollnäs 12-13/9 och i början av oktober Europakval i Abington ( tror jag det heter, i närheten av Oxford), England.
Spännande att se vad hösten för med sig!
Mer om Patric går att läsa på hans blogg:
patricsundlof.com
Måste tyvärr skrivas in i adressfältet av någon anledning, går alltså inte att googla fram.

Gå även gärna in och sök honom på Trade In Sports ( finns kanske inte upplagd där än). Om allt går enligt planerna så kommer Patric läggas upp där och ha andelar till försäljning fr o m måndag 7/9.

För ett par veckor sedan sa Patric hejdå till flickvännen Ellinor Haag också. Dags för henne att återvända till Bowling Green, USA, och sista året på Western Kentucky Univerdity (WKU).
Säsongens första tävling där för henne spelades igår, faktiskt på Patrics gamla "hemmabana" i Richmond. Hon klarade säsongsstarten GALANT kan jag väl avslöja. Rondresultaten 67 (!!!!!!)-72 gav henne en hedersam andraplacering. STORT grattis Elle!
Lite skoj var att de 3 tjejerna i toppen var svenskor. Vann gjorde Anna Magnusson , 67-69, och trea kom Amanda Lindahl ,73-70, som för övrigt precis börjat på Patrics Fd skola, Eastern Kentucky University (EKU).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards