Direktlänk till inlägg 1 maj 2016

JMI, Magnus Jakobssons Memorial, Vadstena 1 maj 2016

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala".
Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra preparerad bana med jämna, fina och ganska snabba greener. Vi konstaterade att det var ovanligt många Par 3 resp Par 5 -hål på denna Par 72- bana.
Inte bara banan var bra. Alla klubbens funktionärer och medlemmar var lugna och trevliga och maten på klubbens restaurang var underbart god och presenterades som vackra konstverk på tallriken.

Dagens tävling var en JMI ( junior Masters Invitational) som spelades över 36 hål. Här var en herr- och en damklass.
Marcus hade den stora turen att Patric var spelledig, så han hade honom som caddie bägge varven.
Vilket säkert bidrog till Marcus trygga och stabila spel. Som förälder är det så klart en fröjd att få se sina söner samarbeta på ett så härligt sätt.

Det är fantastiskt att se hur Marcus mognat och utvecklas som golfspelare under sina 3 år på golfgymnasiet i Åtvidaberg. Men gudarna ska veta att han lagt ner ett JÄTTE-jobb och många många timmar.. Här ser man att vilja, envishet och målinriktning ger resultat, det finns inga genvägar till framgång.
Idag har det nästan bara varit par och birdies (8 st, men chans på många fler + åtminstone 2 goda Eaglechanser). Totalt även 3 bogeys och 1 dubbel.
Marcus är mer offensiv än vad vi är vana vid att se på banan. "Go For It" har verkligen en betydelse i hans sätt att spela. Siktet helt inställt mot flagg, oavsett vad som finns i vägen. Typexempel var hål 6 på andra varvet. Han bara skulle gena över en skog, direkt mot green. Boll 1: Drive ut, bollen studsade på en stor ek och bollen for långt in i skogen.
Boll 2: exakt som boll 1. Då kan man tänka sig välja en annan taktik då han ska slår sitt femte slag o slå ut boll nr 3. Men nej, drive ut igen. Denna gång kom han dock över skogen. Som tur är hittades boll 1, lite trassligt och ospelbar. Denna droppades bakåt i flagglinjen, ut från skogen. Där blev det en järn 6 som gick över den ca 100 m långa, höga skogen upp på green. Hålet slutade bogey.
Första varvet bestod av ett helt felfritt puttande. Ett par mindre bra puttar i slutet av tävlingen "kostade" lite.
Slutresultatet denna dag blev 69 - 72, dvs totalt -3, vilket gav att han låg på en delad förstaplats, med särspel som följd. Särspelet blev mot Haninges Pontus Stjärnfelt påHål 1, en Par 5. Marcus första slag hamnade lite mindre bra, i ruffen, och andra slaget blev lite för snett. Halvsvårt inspel ca 2 m från hål och 2-putt gav par. Pontus gick mer "klockrent" och gjorde birdie. Innebar en förstaplacering för Pontus och vi fick gratulera Marcus till en hedersvärd andraplats.
Extra kul händelse för pojkarnas farfar Bernt som "debuterade" som golfpublik.
Stort tack till Vadstena GK , vilka möjliggjorde så farfar kunde följa och uppleva denna dag. Ni förgyllde verkligen hans dag med att låna ut en av era golfbilar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 28 mars 2016 17:59

Då har golfsäsongen 2016 vaknat till liv och startat upp. Det innebär detsamma för denna sida som man kan säga legat nere under den mörka vintern. Framöver kommer denna blogg i huvudsak handla om Marcus Joey Fabian Sundlöfs väg genom hans sista ju...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards