Direktlänk till inlägg 26 november 2012

Tanks Giving i Chicago

Av Helena Sundlöf - 26 november 2012 05:45

Åh, så skönt ! När jag  sovit klart idag och vaknade på eftermiddagen hade ett mail från Patric nått mig. Färden hem från Chicago hade gått bra, de hade kommit fram till Kentucky kl 00.30 "deras tid" inatt. Det innebar att de kom fram ungefär samtidigt som en orolig mamma loggade ut sig från datorn efter att ha väntat på ett meddelande från dem hela natten. Det förklarade ju varför de inte hört av sig. Slutet väl, allting gott! 

Vistelsen hos vännerna i Chicago hade varit lyckad. Pappan i huset verkade nöjd med lite "manligt" sällskap då han bodde där med sina 4 döttrar samt en kvinnlig kusin till döttrarna.

De kom -efter ca 12 timmars bilresa- fram vid midnatt (i tisdags). Resan upp hade gått bra. Lauren (en av döttrarna  som är i Ellinors ålder) och hennes kille satt uppe och väntade på dem. De satt och pratade tillsammans en liten stund innan de gick och lade sig, rätt trötta efter den långa resan.  Onsdagen tillbringade Patric o Ellinor själva med en liten utforskning avdelar av Chicago. De åkte till ett shoppingcenter och köpte en liten present till familjen Andersen som tack för att de fick bo där. Sedan begav de sig till Ikea för att äta en svensk köttbulls-lunch. Där hittade de även lite svenska saker i cafeteria och passade på att köpa "dammsugare", chokladbollar och inlagd sill.

  

En liten anekdot är att just "dammsugare" var Patrics favoritgodis som liten. Han åt inte "vanligt" godis förrän han var ca 4 år gammal, men "Dammsugare" var något han älskade. Hans mormor och morfar hade alltid med sig minst en, men ofta ett helt paket som vi kunde lägga i frysen och portionera ut vid mystillfällen, då de kom på besök. Från Ikea åkte de tillbaka hem till vännerna och träffade hela familjen för första gången, eftersom de farit till jobbet på morgonen när Patric och Ellinor stigit upp.

Efter middagen följde Patric och Ellinor med mamman Lisa till gymmet där hon brukade träna. Patric uppskattade att få träna med lite vikter igen och fick träningsvärk i överkroppen som satt i i flera dagar.


På torsdagen hjälptes man åt att förbereda inför thanksgiving. Därefter följde en promenad med familjens golden dudel Pumpkin (en blandning av golden retriever och pudel) vilket blev en kul upplevelse då hunden snarare gick med dem än tvärtom. Pumpkin var inte familjens enda djur, där var praktiskt taget ett mindre zoo. De hade en liten f d herrelös hund, Rue, som såg ut som en lite större och starkare Chihuahua, vilken var galet energisk och skällig. Sedan hade de en katt och en chinchilla.

 

Med Pumpkin på promenad

Själva thanksgiving middagen var mycket!   De var ca 15 personer totalt och mycket mat. Familjen hade ett pingisbord hemma och pappan blev tydligen imponerad av Patrics Pingis-skills (måste ligga i släkten,eller !?!!?!).

 

Thanks Giving - middag

Vid midnatt drog de ut till köpcentrat i trakten för Black Friday shopping. De har det varje år under fredagen efter Thanksgiving och de flesta affärerna öppnar redan midnatt, då är det stor rea i alla affärer. Det var galet mycket folk så det var en rolig upplevelse men vad som inte var så kul var kön inne på Hollister som de stod i 2,5 timma (utan överdrift alltså).. När de väl kom ut därifrån ville Ellinor och Lauren kolla lite “snabbt” i en annan affär, vilket de gjorde. Därefter ville Lauren in på ytterligare en och där fastnade hon i 45 minuter och Patric hann nästan somna utanför affären…. Väl hemma och nerbäddad I sängen hade klockan hunnit bli klockan 5.30 ( golfompisen Juan, som åkt med från Shorter till sina vänner i Chicago,slog dock den tiden - de hade shoppat till kl 09.00). Juan hade inte spenderat så mycket tyckte han, bara 700 dollar!

   Black Friday Shopping


Under fredagen åkte ungdomarna in till Chicago downtown med Lauren och hennes mycket trevliga pojkvän Alex. Det var en kall dag med isiga vindar, säkerligen nollgradigt hela dagen. Staden var fantastiskt fin med mycket att se, 

    



I lördags, innan de påbörjade resan tillbaks mot Kentucky, vaskade de guld i huset från ett “gold concentrate” vilket är stengrejs som det ska finnas lite små guldbitar i. De hittade  var sin liten guldklimp, Ellinors vägde 0,4g och Patrics 0,3g. De vaskade fram ytterligare 1,5 gram i småbitar, vilket inte låter mycket men allt det har tydligen ett marknadsvärde på drygt 100 dollar.

 

Guldvask


Därefter rullade bilen, med Patric, Ellinor och Juan, åter hemåt mot Kentucky, Som jag tidigare skrev anlände de till Western Kentucky University kl 00.30, efter att först ha lämnat Juan på ett motell över natten.  De sov ett par timmar för att sedan gå upp och kolla finaldagen av Race to Dubai, vilken spelades mellan ca kl. 5-7. De hade följt tävlingen 2 andra natter också, riktigt bra golf och grymt spännande mellan McIlroy och Donald.


Här fick ni Patric och Ellinors Thanksgiving-lov i detalj.  Inget nytt från skolor inför nästa år ännu tyvärr , men det har ju  varit thanksgiving så det beror förhoppningsvis på det.   

Ellinor och Lauren i Chicago

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards