Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014

Fundraising

Av Helena Sundlöf - 23 augusti 2014 11:21

Har nu fått lite mer om tävlingen laget hade på Arlington i lördags. Ett av syftena var att ha ett arrangemang med, träffa och spela med skolans/lagets "fans" och supportrar. Huvudsyftet var dock att "dra" in pengar till lagets kommande säsong. Kostar ju en hel del att driva en säsong med tävlingar långt bort, resor, hotell, mat etc.
Tävlingen var 5-manna scramble med en spelare från laget på varje lag så långt det räckte. Varje spelare hade fått i uppdrag att försöka hitta 4 spelare till "sitt" lag.
Dagen till ära strålade solen, 28 grader och vindstilla. Tävlingsavgiften per spelare var 100 dollar (ej då för lagets EKU-teamets spelare) för att vara med, det var mest familjer och gamla EKU lojala som deltog.
Så mycket om själva spelet vet jag inte, mer män att det spelades på grabbarnas "hemma-bana", vilken ligger precis bredvid Learning-center. En liten byggnad med toalett, ett eller två som konferens-rum, ett litet rum för inomhus-puttar, driving-range och övningsområde där de brukar ha sina träningar. Det är även där skolans golfPro-elever har de flesta av sina övningar/kurser. Travis lag vann iallafall på 53 slag. Patrics lag fick 55.
Efter avslutat spel bjöds det på mat på klubben. Laget fick in mellan 7-8 tusen dollar, vilket motsvarar ungefär 42-48 000 svenska kronor!!! Så himla bra!!!

Vi ser nu med spänning fram emot den första tävlingen, vilken kommer spelas 8-9 september i west Virginia, bara ca 1,5-2 timmar från Richmond. Skönt att det inte är alltför långt bort, fast det är ändå för långt för dags-etapper. Så det blir ändå flera dagar iväg, hotellboende och några dagars frånvaro från skola att ta igen.
Som tur är har Patric fått igång sin dator igen, den har funkat bra senaste dagen. Planerna är att han skulle handla en ny hårddisk till den igår. Finns ju såååååå mycket skolarbete och golfstatistik från flera år som han har lagrat i datorn, vilket är katastrof om det försvinner. Nu gäller det att gardera sig mot förlust av det materialet. Snäll dator som förvarnar om en kommande crash kan man tycka!

En rolig extra-händelse var att Coach Pat Stephens i veckan vann en tävling, dessutom med 9 slag!!! Grattis ! Han gick 69-66 och vann trots problem med armbågen! Bra gjort coach Stehpens!

Lite andra golfplaner Patric har är nu att se över sitt golfförråd. Som fattig student under många år har han inte direkt förnyat klubborna i den takt han kanske hade behövt. Vet inte hur gammalt hans järn-set är, men tror det rör sig om inte alltför långt ifrån 10 år. I år gäller det att passa på, så han Tänkte beställa lite klubbor. Priserna i USA är ju lite annorlunda mot de i Sverige.

Skolan har nu varit igång en vecka och läxorna har börjat komma in, men den är förhållandevis rätt lugn. Nu är det ju sista året, så då kan man vänta ett högt tempo och höga krav från lärarna.

Patrics mage är bättre. Han fortsätter prova sig fram i den amerikanska mat-djungeln för att se vad han mår bra av och vad han mår mindre bra av. Det är en ständig test , vad man stoppar i sig o vad effekterna blir av det ( i flera bemärkelser). Denna helg är det mandelmjölken som utprovas.

2 bilder tagna på Learning Center i vintras

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards