Direktlänk till inlägg 16 oktober 2014

Går Fokus och Motivation att hålla konstant på topp?

Av Helena Sundlöf - 16 oktober 2014 10:40

Jag har svårt att tänka mig att det är möjligt, så många faktorer spelar in - oavsett vad man sysslar med (jobb, skola, idrott, musik eller andra hobbies), stress, välmående (både psykiskt o fysiskt), omgivning, klimat, kondition etc etc ( kan säkert räkna upp 20 faktorer till men det orkar ingen varken läsa eller analysera).

Jag är ledsen att jag inte skrivit efter tisdagens avslutade tävling i Bowling Green. Vi har-och har haft- nätverksfel hemma. Nu orkar jag inte vänta längre utan skriver på mobilen, vilket verkligen Inte är min grej. Kan det vara ålderssynen som spelar en spratt, men det är oerhört jobbigt med alla små bokstäver.

Avslutningen på WKU's Kenny Perry Invitational är något jag tror Patric helst vill släppa. Ändå Att, trots mental o fysisk trötthet samt svårt att finna motivation, efter 45 hål ligga på en tredje plats tycker jag är en superbedrift. När sen, med bara nio hål kvar, känna att något bara brakar är otroligt jobbigt . Där behöver man stöd eller något som hjälper en att återfå fokus.

Det var detta som hände I Bowling Green i tisdags, i 16-17 grader, regn och blåst som tilltog under em. Dessvärre fanns inget stöd eller hjälp just denna em. Coach är väl van att Patric klarar sig själv och lade allt sitt fokus denna dag på Travis. Dessvärre med Patrics regnjacka i golfbilen dessutom......
Självklart har Patric vänt och vridit på vad som gick fel, och så skönt detta med hjälp av Martin-sin tränare här hemma i Sverige. Fokus hamnade helt fel och den motivation Patric lyckats allstra sinade.
Detta är väl ingen unik situation. Som jag skrivit tidigare har spelarna en tuff period på hösten ( även på våren, men då är de fortfarande lite i början av spelsäsongen och har kanske mer fysisk kraft o mer energi ifrån "vår och värme". Ni som följt bloggen har sett att Patric haft en lång säsong, med början i februari, med spel så gott som dagligen, mycket tävlingar/resor, sjukdom, under sommaren jobb med lite tuff arbetstid och periodvis även mycket plugg som konstant halkar efter pga tävlingar. Jag skulle säga att det är helt normalt att det ibland "dippar" och fokus/ork/motivation behöver en boost. Det händer väl oss alla. Antagligen lättare att ta hand om här hemma med familjen o vännerna nära, trygg omgivning och kanske stunder med praktisk hjälp, avledning och lite tid till annat. Vännerna i Usa är alla nyvunna och från olika delar av världen med olika bakgrund. Killar i 18-22 årsåldern är väl kanske inte kända för att ge stöd och "finnas" när de behövs, kanske än mindre grabbarna i USA ( de är inte som vännerna "Timrå" och "Elgen" från Uppsala de inte), tror nog det är mer "jag, me and myself" som gäller.

Ja, nog analyserat från en kycklingmamma.......

En tävling återstår, den sista innan jul är nästa veckas "F&M Bank Intercollegiate i Hopkinsville, Kentucky. Därefter kan fokus läggas mer på träning och fysisk återhämtning. Krafter och hälsa är ju fortfarande påverkad av den tarmsjukdom Patric fick diagnos om i somras. Kan vara dags att återfå lite muskelmassa o lagra lite energi .

Skolan har en lugn vecka nu närmast, sen sätter den ånyo fart med prov och hemuppgifter. Lite lättare att komma ikapp och hänga med då man "slipper de 3 tävlingsdagarna/vecka .

Efter att ha Skypat nästan 1 1/2 timme med Patric igår kväll har vi även förstått att han ser fram emot att få träffa sin flickvän Ellinor någon gång inom ett par veckor -en månad. Är nu snart 2 månader sedan de sågs, så vi förstår att de längtar efter varandra.

Igår kväll hade Idrottseleverna på EKU en liten tävling, "Olympics". De satt ihop idrottare från olika klasser, idrottsgrenar och kön i grupper och körde tävling i olika "grenar", vilka de inte fick reda på innan. Patrics lag hette Team France. Det visade sig att grenarna var mer likt 5-kamps grenar såsom säckhoppning , dragkamp etc ( dvs mer lek än sport). Kul hade de iallafall och höll på till sena kvällen. Team France vann sin grupp och var en av de två lag med flest poäng, vilket gjorde att de gick till final. Där förlorade de dock mot Team USA . Men en glädjande silvermedalj och den roligaste kvällen sedan återkomsten efter sommarlovet var ett superfacit av tävlingen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards