Alla inlägg den 3 juni 2014

Av Helena Sundlöf - 3 juni 2014 16:56

...men nu är det skönt att få sikta in målet på hemresa och att få träffa familj och flickvän i Sverige. Kanske lite vila någon dag skulle sitta fint också.

Tävlingen på Springfield blev den upplevelsen och erfarenheten Patric hoppades på. Att få spela och känna lite på hur proffsspelarna spelar och vilken nivå de ligger på var intressant. Det var en mycket svårspelat bana med smala fairways och där det hela tiden gällde att komma på "rätt sida om de sluttande greenerna. Kom man på "fel" sida var det mycket svåra inspel där bollen kom i rullning från hål. De flesta greenerna saknade platt mark , vilket gjorde att hålen satt i sluttningar vilka ofta var rätt branta.
Patric gick ut på 10an på första varvet. Han började stabilt och låg efter 11 hål på Par. Därefter fick han dock problem. Han var inte nöjd med utslagen, de hamnade för snett. 12 an blev en bogey, 13 en dubbel efter att ha hamnat intill en trädrot, 14 och 15 bogeys. Dvs + 5 på bara 4 hål, det funkar inte i dessa sammanhang. +5 var det han kom in på första varvet.

Patric hade legat ett par slag före medspelarna i bollen fram till "bogey-serien" . De vände dock på rundans sista varv och spelade upp sig med några Birdies. David Lipsky slutade första varvet på +2 och Vince India på Par.
I ledning efter första varvet låg PGA-spelaren Stuart Brian från Jackson, Michigan på -6, följd av 3 spelare som kommit in på -4.

Det var inte lång vila innan andra varvet skulle påbörjas. I USA har man inte riktigt samma vanor vad gäller kost och näring som vi har i Sverige. Här försöker vi få till ett mål mat mellan varven, men där får man en sandwich och en påse chips och vatten eller lemonad. Har man "tur" kanske det ligger en liten kaka i påsen också..... Inte så mycket att bygga ytterligare en rundas spel på, så Patric brukar fylla sin bag med bananer och en hemmagjord fruktshake. Hans svenska mixerstav är nästan alltid med på alla tävlingar.

Andra rundan startade denna boll från hål 1. Började åter stabilt från Patrics sida med sex par, sjuan blev till en bogey och åttan birdie. Efter 10 hål låg han fortfarande på par, därefter lossnade det lite och några Birdies ramlade i. När ett hål kvarstod låg han fortfarande på -2, vilket var bra denna eftermiddag då endast ett 10-tal spelare lyckades med -resultat på denna svårputtade bana. Sista hålet blev det dock åter problem då han hamnade på "fel" sida av green igen. Slutade med en dubbel och kom in på Par.
Det innebar totalt +5 och en 27plats, vilket inte alls är fy skam i detta startfält.
Glädjen var stor över att man klarat sig undan det hotande åskväder som det varnades för hela dagen, några mindre regnfall och strax över 20 grader var ett ganska behagligt spelklimat.
Det Patric tar med sig av denna tävling var upptäckten att klivet från honom själv till dessa proffsspelare inte alls är så stort. David Lipsky kändes stabil och rätt säker, dit kändes det som ett steg upp ( tilläggas kan då att Patric låg lite bättre till än honom i stort sett hela vägen, det var dubbeln på sista hålet där Lipsky istället avslutade med Birdie som avgjorde och Patric hamnade 2 slag bakom).
Vad gällde Vince India kände Patric att deras spel var lite mer på samma nivå. Det är ju en härlig upptäckt som väcker, om möjligt, ännu mer inspiration och morot.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards