Direktlänk till inlägg 11 februari 2015

Obehagliga hot, suverän spoon och mindre välmående mage

Av Helena Sundlöf - 11 februari 2015 20:38

Herregud va' tiden går. Skolan har varit igång i flera veckor och träningen likaså. Det är morgonens varje dag vid 5.30-6, träning på Learning center samt spel och träning på banor -vilka fortfarande är höstgula (och vissa dagar vintervita.....). Solen och värmen från Fort Lauderdale är nu ett minne blott. Vi tycker vi har lite fram och tillbaka här med sol, tö, kyla och snö om vartannat. Inget mot i Richmond, Kentucky kan jag säga. Ena dagen 10-15 grader och shorts, nästa natt -13 och snö. Det gäller verkligen att passa på att gå ut och spela när tillfällen ges.
Just idag är det en mycket obehaglig dag, ooootroligt jobbig för oss föräldrar hemma i Sverige. I fredags fick vi reda på att det påträffats ett hot mot skolan. På en toalett i en av skolbyggnaderna stod texten " Bringing Gun here 2-11-15. Dead people" . Hotet togs på fullaste allvar med utredningar, FBI inkopplades, vissa lektioner planerades ställas in osv. Självklart oro bland både personal och elever. Det har slutat med att Patrics lektioner för dagen blev inställda ( så även morgonfiysen), så han har förhoppningsvis kunna följa sin plan och tillbringat hela dagen på golfbanan. Vi avrådde t o m från att äta i skolans matsal, så vi hoppas han fått mat i sig någon annanstans.

Nästa orosmoment är att Patrics mage återigen börjat spöka och han känner av symtomen från sin Ulcerösa Colit. Han har ju ännu så länge lyckats hålla symtomen under kontroll m hj a framför allt speciell kost då de börjat visa sig och sluppit att ta till de mediciner han har med sig att ta till om han måste. Vi håller tummarna att det ska fungera även denna gång, fast än så länge verkar det lite envist.

I veckan hade atleterna på skolan en liten show för välgörenhet. Patric var med i en grupp, vilka dansade till "You are the one that I want" från filmen "Grease". Det var en show för alla , men publiken bestod mest av andra atleter som ville se sina vänner på scen. Vet inte om jag får med filmen från deras föreställning, men OM den kommer in så är Patric John Travolta-kopian längst till vänster. Gruppen hade träffats för att träna 4 ggr a' 30-60 min innan, så man kan inte förvänta sig alltför mycket.

Igår var Patric på ett studiebesök på Anonyma Alkoholister, vilket berörde honom starkt. Det är, som Patric själv uttryckte det, en värld han förskonats helt ifrån i sin omgivning (Patric själv har aldrig druckit en droppe alkohol). Människorna på mötet var mycket öppna, de ville hjälpa andra -inte bara sig själva-och berättade om sin situation. De vände sig direkt till de besökande studenterna och försökte övertala dem att inte ta "samma väg desjälva tagit".

Som sagt lite golf har hunnits med. En härlig runda blev det i lördags. Utslaget på 17,ett Par 3- hål, gick rakt på pinnen och studsade ut ngt till höger. Nära en HIO, men slutade som en av rundans birdiesar i stället. Efter 7 hål låg han -5, tappade lite, kom tillbaka och avslutade med 2 Birdies. Kom in på -4.
Han har äntligen "fått" sin nya Spoon också och säger det är en ENORM skillnad från den förra, framför allt vid mindre bra träffar. Bollen flyger som ett spjut!(???????hur nu en boll kan flyga som ett sådant???).
I helgen är det planerat för årets första qualifying runda inför vårterminens första tävling. Dessvärre väntar kyla (-13 nattetid) och snö, så vi får väl se hur det blir med den qualifyingen. Blir det ingen lär Patric ha full sysselsättning ändå. Det är ju Alla Hjärtans Dag, så ett litet besök sydväst mot Bowling Green står nog högt på listan.

Apropå det så har jag chattat lite med Ellinor och fått info om att Hennes qualifying rundor nere i Bowling Green gått riktigt bra och hon är redan kvalificerad för vårens tre första tävlingar. superkul !

Nu väntar vi och hoppas snart på ett IMessage från Patric om att han mår bra och att dagen i Richmond varit lugn och sansad

Nedan ser ni några bilder från en golfrunda samt ett från Patrics rum . Längst ner är hål 17 från rundan jag berättade om ovanför. Filmen från hans show lyckades jag tyvärr inte få in.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards