Direktlänk till inlägg 28 februari 2015

Snö o kyla försvårar upp säsongsstarten

Av Helena Sundlöf - 28 februari 2015 19:04

Som jag skrev tidigare tillbringade Patric Alla Hjärtans Dag hos Ellinor i Bowling Green. Som tur var hann de då med lite golfspel ute. Det kom att bli den sista golfen på veckor. När det började närma sig hemresa för Patric blev vi oroliga här hemma. Prognosen visade på -5 grader och regn. Vi var rädda det skulle bli isstorm, ett riktigt hemskt väderförhållande vi kommit i kontakt med under vår senaste resa till USA, där istäckta fallna träd låg överallt runt vägbanan. Det blev ingen isstorm, däremot snöoväder. Patrics nära 30 mil långa hemresa gick i ett spår på motorvägen i ca 45 km/ tim. Från ingen snö alls till såsom ni kan se på bilderna nedan på bara några timmar. Som tur var klarade sig Patric i stort sett ända hem utan incidenter, det var först på den egna parkeringen vid skolan som han körde fast.

Snöfallet fortsatte några dagar till med påföljden att skolan stängdes, mattransporter kom ej fram, bilarna blev stående och efterlängtad golfträning fick ställas in. Som tur var kunde Patric gå till träningshallen för fysträning och träning i golfsimulator, lite trött blev han på rumskompisens ständiga dataspelande ( låter Ju en del).

Då termometern i stort sett konstant legat under 0 , om nätterna ner mot -15 grader, har snön blivit kvar. I torsdags var första gången de återigen kunde slå lite utomhus, uppskattat men blev dock bara en kort stund då det var nollgradigt och kallt.

Denna helg bestämde sig coach för att ta med laget till en plats de kunde spela på. Den första tävlingen är ju snart här - 9/3. Målet var initialt Chattanooga, men ändrades av okänd anledning, kanske var även där icke spelbart.

Så i fredags for de från Richmond. Detta meddelande kom från Patric några timmar senare:
"Hej på er!
Nu är vi framme i Dalton , ca en timme nordöst om Rome ( Rome är den lilla stad Shorter University ligger. Där vars Patric gick i college/ spelade golf under sina första 2 år i USA. Helenas anmärkning) där vi ska övernatta.
Resan har gått bra hittills. Imorgon åker vi sista biten. Är väl 2-3 timmar kvar, vet inte säkert.
Vi ska spela en runda imorgon och en på söndag och förhoppningsvis hinner vi träna lite däremellan.
Hade hoppats att någon från Shorter skulle kunna komma o hälsa på här, men fick bara tag på en som inte ville. Själv får jag inte lämna hotellet. Är ju ganska sent så det är väl förståeligt.
Här har ni en bild från gårdagens basketmatch som vi såg efter att alla atleter med över 3.00 i GPA gått ut på plan och fått recognition för sin prestation i skolan. Basketmatchen vann vi med 64-57 eller något i den stilen. Den andra bilden är från dagens middag med laget på Ruby Tuesday's."

Skolan håller igång Patric ordentligt också. Förra torsdagen skulle det vara tre tentor, resultat o exakta ämnen har jag tyvärr inte nu, får komma senare. Våra dialoger senaste veckorna har mer varit fokuserade kring vad som ska hända efter college. Börjar närma sig examen nu. Därefter planeras en sommar i Sverige med träning, tävling och jobb för att spara ihop så mkt pengar som möjligt för att senare under höst/vinter ha råd att ge sig iväg och satsa någonstans.

14 februari började Patric äta medicin (asacol) för sin tarmsjukdom som upptäcktes i somras ( ulcerös Colit). Detta har funkat mycket bra så här långt . Han tar bara en liten dos, 1 tablett morgon och kväll, och mår mycket bättre. Smärtor, blödningar och andra mindre trevliga symtom är borta och han känner inte av några biverkningar alls. Superskönt!
Nu följer lite bilder från snön i Richmond , basketmatch o middag.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

[Bild]

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards