Alla inlägg under september 2015

Av Helena Sundlöf - 27 september 2015 14:55

Jag måste börja med att be alla trogna läsare om ursäkt för denna rent ut sagt urusla rapporteringen och uppdateringen under hösten. Jag, som är mamma till Marcus o Patric och tillika skribent, har haft fullt upp med heltidsarbete, studier, familj, husrenovering, hem och sommarstuga och helt enkelt fått prioritera.
Det ser nu ut som att Marcus har tävlat färdigt för i år. Årets Sista Scandia Tour var Elittävlingen i Ystad för 1 1/2 vecka sedan. Dit for Marcus tillsammans med klubbkompisen Johan Hallin. Tyvärr hade bägge grabbarna var sin bättre och var sin sämre runda, vilket slutade med att ingen av dem gick vidare efter cut'en. För Marcus del var det den hårda blåsten och sämre fungerande putt-spel som orsakade den högre scoren.
Säsongens allra sista tävling blev Skol-SM, lag, i Uppsala nu i veckan. Man spelade då 2 varv Four-some dag ett, var skola hade 2 Four-some par, varav minst en spelare ska vara en tjej.
15 skollag deltog och Marcus skola, Åtvidabergs golfgymnasium (Facetten), låg efter dag ett på femte plats.
Dag 2 var det dags för singelspel. 4 spelare/skola och deras score slogs ihop. Tyvärr tappade Åtvidaberg här 3 placeringar och slutade som 8.
För Marcus del började det bra, -2 efter 10 hål. +4 på de sista 5 hålen gav till slut en score på 75, vilket i sin tur var dagens 6:e bästa resultat.

Skolmässigt är inte sista gymnasieåret på Na-linjen en semesterresa precis. Marcus har ju alltid siktet högt inställt, så även vad gäller skolresultat. Förra veckans tre prov gick bra, så även fredagens kemi-prov ( trots frånvaron i Uppsala må-onsdag). Det gäller att ligga i för att hinna ned träning, skola, hemstudier , tvätt, matlagning etc.

På lördag är det dags för SAT-prov i Stockholm, ett av proven som måste göras inför studier på college i USA OCH tillika ett av proven som väger tungt för beslut om schollarship-ship nivå. Marcus är ju beroende av ett bra schollarship för att ha råd att åka över. En läsår där kostar utan schollarship ca 270-350 000kr.
Så, nästa helg blir första gången sedan skolstarten i augusti som Marcus kommer hem "på besök". Ska bli så härligt att få rå om honom lite......
Vad gäller Patric så spelas just nu general-repet inför European Master-kvalet, på Assartorps GK i Skåne. En resa/ tävling Patric gör tillsammans med Oliver Larsson, kompis från första collegeåret på Shorter University utanför Atlanta. Mer om hans spel där torde ni så småningom kunna läsa på hans egen blogg;

patricsundlof.com

Där kan ni ju numera följa honom och hans golf betydligt mer och betydligt bättre än på denna blogg.
Han har senaste veckorna fortsatt sin kamp med en ond höft och denna helg har åter hans handled spelat honom spratt. En stor önskan vore att dessa ömma punkter kunde lämna honom.
Gårdagens Par-resultat gav en elfte-placering inför dagens andra runda. 50 av de ca 70 tävlande är idag kvar i tävlingen, cuten gick vid 79.
Han har fått lite fart på sin verksamhet och sålt lite andelar gav sig hit och dit i Trade In Sports.
Efter kvalspelet har han framför sig att kunna hitta ett jobb, troligen tim-anställning, under ca november-december som ger inkomst nog att han får råd att ge sig av ( troligen till Spanien) för träning och tävling under vintermånaderna. Det blir en svår nöt att knäcka.

Läs gärna mer om honom där han skriver själv på
patricsundlof.com

Avkoppling från golfbanan behövs ibland också.

Golftävling, inte alltid en dans på rosor.

Av Helena Sundlöf - 1 september 2015 12:28

Ja, nu är årets hösttermin redan igång, med allt vad det innebär för våra golfande vänner. Marcus har, initialt lite mot sin vilja - men nu tror jag det är helt ok, slitits från sina bröder och hemmet i Tullinge till sin lägenhet i Åtvidaberg. Han har så klart fullt upp. Sista året på Naturvetenskapliga linjen är ju ingen semester bara det. Därutöver pluggar han och jobbar för körkort och för SAT- prov (bägge är förberedelser inför USA och college), tränar och far på tävlingar. Det är nu bara en omgång kvar på Scandia Tour, helgen 12-13/9. Där hoppas Marcus på att komma med på Elit, vilken går i Ystad. Han är nu första reserv. Praktiska sysslor som att tvätta o städa har klart lite " lågsäsong" just nu, matlagningen kommer han dock inte ifrån.
Går man tillbaka till de första inläggen i denna blogg kan man se att han nu följer Patrics spår i sitt arbete mot college. Det började redan i våras med att han "marknadsförde" sig och knöt kontakter med coacher på flera skolor runt om i USA. Vissa av dessa hörde av sig och sa direkt de inte var intresserade, andra bad om fortsatta kontakter o kontinuerliga resultatrapporter . Med dessa har han haft mer eller mindre kontakter under sommaren. Han har även gjort en "demo-film" om sig själv och signat in på college board, vilket är en sida coacherna på college bevakar. Han förbereder sig som sagt inför SAT-prov, vilket är en stor o svår kunskapstest som görs i Sthlm eller Göteborg. Skolboken han pluggar i är som en smärre gammal telefonkatalog..... Även Teufel-test är ett prov som ska göras under hösten.

För Patric är det annorlunda, första hösten på 17-18 år som han inte återgått till skolbänken. Han har nu ett projekt att starta upp sitt "nya" liv och sin stora satsning mot att bli golfproffs.
Han har ju sedan början på Juli tecknat sig dom proffs. I augusti tog hans sommarjobb på Salems Golfklubb slut och han har nu tecknat sitt eget företag. Tanken är att han ska försöka satsa på en karriär och försörja sig som golfspelare. Självklart en MYCKET tuff och svår bana att välja, en sann utmaning. Han jagar för fullt sponsorer han så klart är i behov av och kommer i dagarna sätta igång att sälja andelar i "sig själv" m hj a företaget Trade In Sports.
Eftersom han nu även helt står utan jobb och inkomst måste han också söka jobb, men han kan ju så klart inte ta ett fast jobb med de "arbetstider" golfspelandet innebär, utan måste söka timanställning.
Man tänker inte på vad en golfsäsong kostar. Vanliga tävlingar hemma i Sverige går kanske på bara 5-600kr, lite större, typ Nordea, får du lägga på 1000-1500, i anmälningsavgift. Tillkommer gör då klart resa, mat och logi.
Höll på att ramla av stolen när Patric berättade att det Europa kval han ska vara med på i England i början av oktober kostar 1500-1800 INTE kronor utan EURO!!!!!!!! Till det tillkommer då resa, nästan 1 veckas boende samt troligen måste de även hyra bil.........
Parallellt med allt detta är det en administrativ djungel att lära sig med olika avgifter, skatter, konton etc.
Golfmässigt kvarstår några tävlingar, bl a Djursholm nu på fredag (4/9), ev Bollnäs 12-13/9 och i början av oktober Europakval i Abington ( tror jag det heter, i närheten av Oxford), England.
Spännande att se vad hösten för med sig!
Mer om Patric går att läsa på hans blogg:
patricsundlof.com
Måste tyvärr skrivas in i adressfältet av någon anledning, går alltså inte att googla fram.

Gå även gärna in och sök honom på Trade In Sports ( finns kanske inte upplagd där än). Om allt går enligt planerna så kommer Patric läggas upp där och ha andelar till försäljning fr o m måndag 7/9.

För ett par veckor sedan sa Patric hejdå till flickvännen Ellinor Haag också. Dags för henne att återvända till Bowling Green, USA, och sista året på Western Kentucky Univerdity (WKU).
Säsongens första tävling där för henne spelades igår, faktiskt på Patrics gamla "hemmabana" i Richmond. Hon klarade säsongsstarten GALANT kan jag väl avslöja. Rondresultaten 67 (!!!!!!)-72 gav henne en hedersam andraplacering. STORT grattis Elle!
Lite skoj var att de 3 tjejerna i toppen var svenskor. Vann gjorde Anna Magnusson , 67-69, och trea kom Amanda Lindahl ,73-70, som för övrigt precis börjat på Patrics Fd skola, Eastern Kentucky University (EKU).

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards