Alla inlägg under mars 2013

Av Helena Sundlöf - 22 mars 2013 10:18

Camp Lejeune Intercollegiate Golf Championship är en 54-håls tävling som spelas på Paradise Point Golf Course varje år, vanligtvis under den sista helgen i mars. Evenemanget hölls för första gången 1972. Dess syfte var delvis att få unga studenter till den militära miljön och genomföra ett evenemang för att främja samverkan mellan högskolan och de aktiva och pensionerade Marinsoldaterna i Camp Lejeune området.
Den första tävlingen vanns av Duke University, bestod av fem spelarlag från tolv skolor på Atlantkusten (ACC). Spelsättet var unikt, De första två dagarna, bestod varje lag av två college spelare från olika skolor och två flottister från Camp Lejeune. Formatet var bäst boll, där gymnasisterna spelar på scratch och marinsoldaterna på sina handikapp.
Efter den andra dagen avslutade marinkåren och högskolor fortsatte att spela lag och individuell tävling.

Formatet och storlek på fältet förblev densamma de kommande 20 åren. År 1991 ökade fältet till 19 college team och en militär grupp, som bestod av konkurrenskraftigt utvalda flottister från Camp Lejeune. År 1996 ökade fältet ytterligare till 30 högskolor och två militära enheter. Vid denna tidpunkt, blev det nödvändigt att använda båda golfbanorna på området (Gold och Scarlet)

År 1990 inleddes ett företags Sponsring Program som tillät att be om ekonomiskt stöd för turneringen. Hampton Inn var den första stora företags sponsorn. Programmet har varit en enormt framgångrikt och har gjort det möjligt att erbjuda en mycket prestigefylld tävling för gymnasisterna, militär, och företagens deltagare. Under 2013 är återigen Marine federala Credit Union titelsponsor, Baymont Inn & Suites är också Sponsorer och flera andra företag stöder tävlingen.
Som med alla stora turnering bidrar även starka frivilliga krafter till att denna turnering löper smidigt. Från att hälsa lagen välkomna när de anländer till att delta i utmärkelser, prisutdelningen etc på söndag eftermiddag, är dessa frivilliga engagerade i turneringens framgång. De är en integrerad del av den Intercollegiate Golf Championship.

Så här ser tävlingens program ut:

Thursday, March 21
All Day: Check-In
Practice Round for Collegians & Golfers
6:00 p.m Cocktails, Paradise Point Officers? Club
6:30 p.m Marine Federal Credit Union
Welcome Aboard Banquet
Paradise Point Officers? Club

Friday, March 22
8:00 a.m Morning Colors Ceremony
n Paradise Point Golf Course Clubhouse
8:05 a.m First Round Intercollegiate
Tee Times Begin, Both Courses

Saturday, March 23
8:00 a.m Second Round Intercollegiate
Tee Times Begin, Both Courses
6:00 p.m Cocktails, Paradise Point Officers? Club
7:00 p.m Awards Banquet ?
Presented by Baymont Inn & Suites
Paradise Point Officers? Club

Sunday, March 24
Final Round Intercollegiate, College Players Only
Low 16 Teams Play Gold Course
High 16 Teams Play Scarlet Course
Immediately Upon Completion of Play, Commanding General or Appointed Representative Presents Awards
12:00 p.m Smithfield?s Chicken 'N Bar-B-Q
End of Tournament Cookout

Eftersom jag inte har någon bild från den aktuella banan så får det bli ett par från Melbourne Royal GC i stället

Av Helena Sundlöf - 20 mars 2013 09:02

Hej igen i snöyran. Visst är det väl så att denna snö som nu dalat oavbrutet i flera dagar irriterar en aning. Självklart är det vackert med lite vitt på marken och skönt med hunden som håller sig ren. men nu behöver vi väl inte verdriva med denna blöta "vara". känns som vi har skottat klart för i år och vill börja kratta bunkrar, eller hur !??!

Efter att ha fått mer info från Patric förstår jag att han haft 2 lite tungjobbade dagar på tävlingen i Achasta, North Georgia Spring Inv.
Trots delad ledning, efter en 73-runda, så kände han inte att spelet fungerade.
Formtoppen med bra slag han haft försvann och kom inte tillbaka. Han gick ut i sista boll, var med rätt bra från tee, men med järnen kände han sig inte bekväm. Han fick ändå till några bra chippar och puttar. Efter 5e hålet kom spelet tillbaka något efter det slog han bra wedgar hela dagen. Han var -1 efter 8, sen gjorde han 3 bogeys på 4 hål vilket sedan följdes upp med en birdie och resten par.
Det gick inte så bra för resten av laget heller. De låg 5 av 6 deltagande lag.
För tjejlaget gick det bättre, de gick mellan 80-90 typ och låg efter dag ett i ledning med 20 slag till godo... Claudia , från Shorter, ledde individuellt, på 80 slag!
De hade regn hela denna dagen, men tog sig runt banan innan ösregnet och åskan började. De hann vara inne ca 30 minuter och sen bröt det lös med åska och spöregn.

Dag 2 fungerade spelet dessvärre inte alls bättre än dag ett. Denna dag fortsatte som gårdagen slagmässigt men även puttarna och framför allt chipparna var "off"! Absolut ingenting fungerade och efter 10 hål var Patric+8. Han kämpade sig upp och vände lite, gjorde 3 birdies de kommande 4 hålen, för att sedan avsluta med 3 bogeys de sista 4.
Det var svårspelat med snurrande vind och dyngblöt bana, men Patric hade verkligen enorma problem att träffa bollen. Han analyserar nu och försöker hitta orsaken till detta så klart.
Tjejerna fortsatte hålla sin ledning från Dag 1 och vann tävlingen. Indivuellt kom svenska Maria Bengtsson (84 - 75) på andra plats och fyra kom Isabella Baldacci (81 - 82).
Kul! Stort Grattis till dem!

Av Helena Sundlöf - 19 mars 2013 01:01

Som "vanligt" är det inte lätt att hitta några resultat från tävlingen i Achasta. Det är ju mycket sällan Live Scoring och nästan lika sällan läggs delresultat ut på golfstat. Ibland kan man dock lyckas hitta en resultatlista på den arrangerande skolans hemsida, vilket jag lyckades med nu.
Väderutsikterna var ju inte de bästa. Enligt väder-appendix skulle regnet komma vid 11 och några timmar senare åskan. Patric gick ut 11.10, så han skulle ju hamna mitt i ovädret (nu är Patric en av dem som inte har något emot att spela i lite regn, men åska - det är inte ok. Då har hans mamma sagt att han inte får vara ute på banan.......)
Det verkar dock som att vädergudarna förbarmat sig över golferna idag och avvaktat lite med smällarna. Bussigt!
Ja, iallafall så hittade jag en resultatlista efter dag 1 och den såg väl rätt ok ut om man tittar på Patrics individuella runda. För Shorter totalt hade det gått mindre bra. De ligger efter dag 1 på 5e plats av de 6 deltagande skolorna.
Denna text fann jag i en liten resumé från dagen:


"Emmanuel College's Joel Sawyer and Shorter University's Patric Sundlof currently lead the field with a one-over par 73 while North Georgia's Will Brackett and Will McFarlin are currently tied for third with 74's."


En fullständig resultatlista efter Dag 1 kan den som är intresserad kanske finna på denna webadress:
http://www.saintssports.com/sports/mgolf.../Men_RD1COMBO.pdf />
Spännande fortsättning följer imorgon.


Eftersom jag inte hade någon ny bild på Achasta, så bidde det ett foto på Patrics Favvo-maskot Mitzie i stället och 2 små känguru-polare.

Av Helena Sundlöf - 18 mars 2013 07:58

Idag är det tävlingsdag nr 1. Känner mig nöjd på morgonen. Fått ett meddelande från Patric under natten att spelarna stannat på ett hotell 20 minuter från banan och inte farit hem igår kväll - så skönt!

Lite mindre positivt är att det väntas tydligen thunderstorms under dagen. Här kan vi väl hoppas att deras meteorologer har fel lika ofta som de svenska ( och de i Australien.....).

Patric går ut lokal tid 11.10, vilket innebär 16.10 svensk tid.

 

En inte helt "mogen" grönska på banan.....

Av Helena Sundlöf - 17 mars 2013 23:07

Efter träningen, i ett underbart väder, i lördags e.m gick Patric på en välgörenhetskonsert på skolan. Man fick betala en liten peng, lyssna på helt ok rockmusik och delta i ett lotteri av ett trettiotal olika priser. Lustigt nog vann Patric 2 golfrundor på en bana ca 25 minuters bilväg från Rome,på Meadow Lakes. Kan man väl kalla en lustig och välriktad slump när just han vann ett golfpris. Han har spelat den banan en gång tidigare och den är tydligen helt ok. Kul!Måndag och tisdag är årets första tävling i Norra Georgia, i Achasta. Några av dem var dit i Onsdags och spelade banan. Den var rätt fin men gräset dött och brunt. Idag (söndag) for hela laget dit i en bil och en mini-van för inspel. Coachen hade tydligen missat att boka inspelstid, så de fick vänta några timmar innan de fick komma ut på banan.Blev ju en del tid att ägna åt träning. Kl. 15.20 var det dags att gå ut ( vilket innebär att de är ute just nu då jag skriver detta) så kvällen blir nog rätt sen innan de är hemma igen. Bilresan tar ca 2 timmar och middag måste de ju ha på vägen. Tur en dag som denna att USA är Take away-matens paradis. Kan ju hoppas de inte behöver fara så tidigt imorgon bitti igen, då de åter ska sitta de 2 timmarna i bilarna för samma resväg.

 

Välgörenhetskonserten på skolan ska snart börja....Publiken har börjat ta plats och tonerna från skön rockmusik ljuder då musikerna värmer upp.

Av Helena Sundlöf - 11 mars 2013 03:26

Nu ber jag återigen miljoner gånger om ursäkt för denna totala skrivtystnad som varit. Skribenten, dvs jag - Patrics mamma - har haft lite annat att pyssla med de senaste 4 veckorna(jobb, veteran-SM i bordtennis, makens 50-årsfest och 3 veckor i Australien). Nu är jag dock "back-to-buisness" och hoppas på att få lite att skriva om framöver.

Självklart har en del hänt under dessa "tysta" veckor. Livet rullar ju på för fullt även för Patric i Georgia. Det vore väl synd och överreklamerat att ha det lugnt en stund........

 

Det kan snöa även på Eastern Kentucky University (Mars 2013)


I början av februari blev det klart att Patric fr o m hösten 2013 kommer studera på och spela för Eastern Kentucky University (EKU). Dvs i höst kommer det bli flytta av, ca 4 timmars bilresa norrut från Rome där han bor nu.

Patric har sökt nytt college främst pga att träningsmöjligheterna på Shorter inte varit optimala och dessutom försämrats ytterligare under det senaste året. När han letat ny skola har han även varit tvungen att tänka på relation med ny tränare, hur många av de skolpoäng han läst som han får ta med sig, det är långt ifrån självklart att man får ta med alla - eller ens nästan alla - samt han har också varit tvungen att titta på vilka ämnen som finns på nya skolan och vilket scholar ship de erbjuder.


Förra veckan var det Spring Break på skolan. Patric passade då på att följa med flickvänen Ellinor  på tävling vid Kiawah Island på South Carolinas västkust. En jättefin bana med vattenhinder innehållande div. överraskningar.

    

Även lite mindre och sötare djur fanns där också

 

Patric plockade först upp Ellinors mamma, Ulrica, vid flyget sen körde de de ca 4-5 timmarna till kusten där de delade en finfin lägenhet.  Självklart fanns en viss oro från Patrics föräldrars sida då han sände det ena krokodilfotot efter det andra. inte minst då vi själva befann oss i ett krokodilområde på andra sidan jordklotet och var / är fullt medvetna om djurets snabbhet och styrka (och föda...). Men Patric bara svarade att "de brukar inte vara farliga mot människor och djur". nähe?!!!???

Iallafall fick de svenska besökarna på Kiawah  några fartfyllda dagar med mycket golf och natur.    

Golfmässigt så var tävlingsdagarna 1 och 2 lite tunga för både ellinor och hennes skola, Western Kentucky. Detta uppvägdes dock av dag 3 skulle jag tro. Då visade hon upp riktigt vad hon går för med ett härligt spel och en fantastisk inställning ( enl Patric som var där). Hon fixade rundan på fantastiska 69 slag, dagens absolut bästa runda totalt sett över tävlingsfältet och traskade beslutsamt från plats 121 till plats 52 i resultatlistan.

STORT GRATTIS ELLINOR!   

 

Härligt resultat trots odjur simmande och krälande i vattnen runt omkring......


Patric stannade hos Ellinor i Kentucky ytterligare några dagar ( t o m idag faktiskt) eftersom de hade skollov hela veckan lång.  Jag har ännu inte fått någon rapport om vad de sysslat med under veckan, men kan jag gissa så har det varit golf, fys, god mat, mys och kanske något biobesök. facit får vi se så snart jag fått kontakt med "herr´n". Troligen så har han i skrivandets stund ganska nyligen återanlänt till Rome och iordningsställer det praktiska inför skolstarten imorgon igen.

Nästa vecka är det dags för årets första tävling för killarna på Shorter. denna går av stapeln i North Georgia och vi håller tummarna att Patric blir en av de spelare som får representera skolan på denna tävling.

 

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards