Direktlänk till inlägg 4 juni 2014

Frustration över " försvunnet blogginlägg" och Försenade flyg

Av Helena Sundlöf - 4 juni 2014 09:28

Jaha , då var det dags igen. Sista långa stycket av gårdagens blogginlägg bara "försvann" när jag sparkade inlägget. Det känns trist eftersom jag gjort en rätt lång sammanfattning av slutresultatet på denna tävling samt övriga kvalomgångar mm. Kör nu ett nytt försök...

På bilden ser vi PGA-spelaren Brian Stuart, Jackson, Michigan, den slutgiltiga vinnaren av kvalomgången i Springfield. Han slutade totalt -11 (-6, -5). Patric var nöjd att han gått fram och tagit honom i hand o önskat fortsatt lycka till i Pinehurst.
Lite mer sensationellt var tävlingens tvåa, blott 17-åriga Will Grimmer från Cincinnatti. Vilken vidgade att hans 59-runda på "North and South Junior Amateur " på Pinehurst i fjol inte var en tillfällighet. Han kom nu in på totalt -5 (par, -5) och plockade därmed en av de tre spelplatserna från Springfield.

På kvalet i Springfield delades det ut 3 spelplatser för de 63 deltagarna.
I måndags spelades lövsal inte bara i Springfield utan på 10 olika platser i USA. Bland dessa startfält återfanns tre svenskar. Förutom Patric så var där David Lingmerth som spelade på Brookside Golf and Country club i Ohio. Även han en proffsspelare från PGA-touren, född -87 och från Tranås. På Brookside var det 120 spelare som spelade om 16 platser. David slutade på en 78 plats efter att ha gått totalt +7 (+2,+5).
Den tredje svensken att kvala var Daniel Chopra, 40-årig PGA-spelare från Falun-Borlänge. Han slutade -2 (-5, +3) . Det räckte tyvärr inte heller till en av de 13 slutspelsplatser som det spelades om på hans kval, 145 spelare på Colonial Country Club i Tennessee.

Förutom dessa 10 kval i USA spelades kval i Japan och England 26 maj. Därifrån gick Niclas Fasth vidare efter en fin andraplacering.
74 spelare är direktkvalificerade till US Open och slipper kvala, däribland finner vi två svenskar - Henric Stenson så klart och Jonas Blixt.
Nu väntar US Open i Pinehurst för dem 12-15 Juni . Damernas U.S Women's Open spelas på samma bana veckan därpå, 19-22 Juni. Vilka fantastiska golfveckor de kommer få uppleva i Pinehurst......

En rolig händelse, men med ett bittert slut var att Patric som var "Caddie-lös" då hans "planerade" caddies resp ersättare hade fått förhinder. Efter de första nio spelade hålen dök den något äldre mannen från paret som bjöd hem Patric på grill-middag i söndags upp, vilken jag skrev om i förrgår. Han gick caddie för Patric de sista nio hålen första rundan, i värmen och med lätt ömma solbrända axlar var Patric mycket tacksam över detta. Mannen, som jag tyvärr ännu inte fått ett namn på, fortsatte även andra rundan. Efter nio hål behövde han dock uppsöka toaletten. Detta uppmärksammades av en vaken funktionär som erbjöd honom skjuts med golfbil. Artigt och trevligt tycker vi.
Strax efter kom dock Vince Indias Caddie fram till Patric. Denna caddie är en "van" och mer erfaren caddie och har bl.a gått caddie åt Parnevik vid några tillfällen ( han frågade om Patric önskade Parneviks telefonnr ....) ska tilläggas. Han sa till Patric att " om du låter din caddie gå för dig igen måste jag tyvärr bestraffa dig med 2 extraslag" . Det var alltså inte tillåtet för caddies att ta hjälp av golfbil, vilket varken Patric eller hans caddie känt till. När den"äldremannen" återkom till sin "arbetsuppgift" och Patric meddelade honom att han inte längre kunde gå med blev han oerhört sårad och besviken. Han kunde inte alls se att den andra caddien "hjälpt" Patric genom att berätta om straffslagen innan felet begicks, medan den "erfarne" caddien tyckte han gjort något snällt som talat om detta. Det var en mindre glad man som tackade för sig och sa ett trevligt hejdå till spelarna i bollen, den andra caddien fick dock några mindre väl valda ord ( vilka jag väljer att inte skriva om här) innan han avvek. Ett så tråkigt slut på en från början så fin handling av en vänlig, golfintresserad man.

Efter avslutad tävling var det bara att fylla vattenflaskan och sätta sig i bilen för att köra tre timmar söderut , tillbaks till Richmond. Där blev det omsorgsfull packning av golfbagen och ihopplock av övriga saker som skulle med hem. Efter några timmars sömn fick Patric skjuts av en skolkamrat till flygplatsen i Cincinnati . Att han var där i god tid spelade inte så stor roll eftersom hans avresetid blev uppskjuten, uppskjuten och uppskjuten....... Detta medförde så klart att hans resplan sabbades. Det förbindelseflyg han skulle ta mot Sverige skulle missas, så hela rutten fick till slut styras om. Efter ett par timmar sattes han på plan till New York. Under natten har han flugit vidare och borde nu befinna sig på väg till eller i London, för att i em landa på Arlanda.

Så snart är det dags att ta itu med vardagen och dess roligheter och problem.
Att plugga på college innebär att man inte får ta emot sponsor-eller vinstpengar. Under terminerna finns inte tid för extrajobb ( dessutom finns det regler för när, var , hur man får jobba) , framför allt inte om man har en idrott man satsar på samtidigt som man vill ha bra skolresultat. Träning och skola tar så mycket tid att resterande timmar behövs för sömn och matintag. På samma gång kostar det att leva och att satsa. Kommunikationerna är inte uppbyggda som i Sverige och för att ta sig till träningar är Patric i behov av bil, en enklare försäkring för denna kostar lite över 1000kr/ månad. Så att ha ett sommarjobb är en viktig del i Patrics planering och satsning.
De senaste åren har han arbetat som banarbetare på Botkyrka GK, vilket varit toppen. Han har successivt lärt sig mer och mer om jobbet och uppbyggnad/skötsel av banan vilket är nyttigt för honom som spelare samtidigt som en fördel kan man tycka att han nu sett rätt många banor runt om i både i Europa och USA och vet vad/hur en spelare önskar på banan. Arbetet har börjat och slutat tidigt, så han har kunnat stanna kvar och träna några timmar efter han slutat och ibland gått en runda. Det har inneburit många långa dagar så klart, men han har fått ihop schemat med arbete, träning och sömn på ett bra sätt. I förrgår fick han sent omsider reda på att han inte får detta jobb i år, vilket han så klart hoppats och trott starkt på. Så nu går troligen den närmaste tiden åt till att jaga sommarjobb.
Han har ev fått några dagar han ska träna knattar ute i Åkersberga, vilket är toppenbra. Det är ju något han gjort lite både i USA och i Sverige tidigare och det är ett jobb på en GOLFBANA, vilket aldrig kan bli fel för en som Patric. Det är härligt att ha ett intresse att brinna för och att dessutom ha en flickvän som "brinner" likadant är ju helt fantastiskt. Ni kan ju bara förstå hur snacket går när de båda är hemma. Finns en lugn stund är de bosatta över en "padda" med någon golftävling eller golfbild de studerar eller så är de ute på gräsmattan o har en chipp-tävling med lillebror. Just nu se jag fram emot att snart ha dessa stunder framför ögonen, det är bara en fråga om dagar, ja timmar nu.........??

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards