Alla inlägg den 24 april 2014

Av Helena Sundlöf - 24 april 2014 09:18

Påsken har varit varm och solig även i Richmond. Från Bowling Green skuttade en påskhare, vilken förgyllde tillvaron över helgdagarna. Mellan allt rapportskrivande och pluggande tog de sig några stunder i solen. Det finns en "rekreations-park" med en liten sjö bredvid banan vid Gibson Bay, där paret chillade lite i solen.

Idag börjar säsongens stora avslutnings-tävling med inspelsrunda, dvs det är dags för Conference. Jag är nog fel person att beskriva exakt hur denna tävling går till, regler och förutsättningar m.m Går ma in på skolans hemsida har coach skrivit lite om skolans Conference-historia och om årets tävling. Där finns även en länk till Live scoringen för denna tävling och tävlingens hemsida. Tävlingarnas hemsidor brukar fyllas med intressant och spännande statistik värd att kika på. Som vanligt vet jag inte om det går att direktlänka sig in på länken nedan, kanske måste du kopiera länken och klistra in den i fältet för web.adressen för att komma dit.

http://www.ekusports.com/news/2014/4/22/MENS_GOLF_0422140521.aspx?path=mgolf

Utgångsläget ser inte så ljust ut för Patric. I förrgår låg han med 39 graders feber, halsont, genomförkyld etc. Igår hade febern sjunkit till 38 grader och han gjorde ett besök till doktorn. Bedömningen blev virus och el doctore lät meddela att bara febern går ner så är det inte farligt att spela. Så efter ett besök till Apoteket och inhandling av lite mediciner satte sig igår eftermiddag, vid 16.30, Patric längst bak i bussen och åkte med övriga laget den 6 timmar långa bussfärden till Ohio. Envis som han är skulle han först till Learning Center o putta lite........ Efter det har jag inte hört något mer, men är lovad fortlöpande rapporter angående hans tillstånd.
Han skulle hoppa över inspelet idag och åka runt banan med coach i golfbil, sen tror ju jag vad jag vill om det. Säkerligen kommer han " känna lite" på banan här och där.
En liten fördel är att tävlingen spelas bara 18 hål/ dag, vilket iallafall är bättre än 36.

Känns lite trist eftersom det även var en chansning då han for till förra tävlingen. Då var han ordentligt "justerad" i ryggen, men det vände ju lite till matchstart den gången. Nu håller vi tummarna även denna gång.

Conference är iallafall en form av " seriespel" där flera skolor är indelade i grupper -hur indelningen sker vet jag faktiskt inte, ser inte ut att vara lokalindelad eftersom EKU får åka 6 timmar för att spela- . Deras Conference heter iallafall " Ohio Valley Conference". Dessa skolor spelar mot varandra, som i ett seriespel, fast det ingår bara en tävling vad jag förstår. Målet är så klart att vinna, då går laget vidare till nästa steg där vinnarna från olika conference's möter varandra. Det är även så att de individuella segrarna går vidare, inte bara laget, till slutspelet. Patric kom ju tvåa i sin Conference då han gick på Shorter, vilket tyvärr inte räckte till att vidare den gången. EKU spelar i en högre division, så i år är konkurrensen hårdare.

Tävlingen spelas på The Fighting Joe Course på The Shoals i Muscle Shoals , Ohio. The Fighting Joe Course har Par 72 och 7 187 yards lång. Tävlingen börjar kl 9 -lokal tid- på fredag, vilket även är starttiden lördag och söndag. EKU slår ut 10.40
11 lag är med i tävlingen.
Som sagt gå gärna in på EKU's hemsida och läs lite mer om tävlingen.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards