Alla inlägg den 13 januari 2014

Av Helena Sundlöf - 13 januari 2014 13:13

Har just fått reda på att flygplatsen i Düsseldorf, där Patric skulle mellanlanda i förmiddags, blev bombhotad i morse - som tur var innan Patrics plan hann lyfta från Arlanda.
Tack vare Patrics underbara " father-in-law-to-be" har Patric nu kommit iväg ordentligt och vi känner oss åter lugna o trygga.
Tack snälla Thomas för all hjälp med Patric, hans klubbor och väska på Arlanda ! ?

TACK TILL BÄSTA THOMAS!

Av Helena Sundlöf - 13 januari 2014 10:28

Nu har skribenten till denna bloggsida verkligen slöat till det under en låååång tid. Grejen är att det ska handla om tillvaron ( både hemma och borta) för en student som går på "golfcollege" i USA och det har inte varit mycket för mig att skriva om vad gäller dessa bitar. Dessutom har iallafall ingen tid att läsa i juletider.....

Patric flög hemåt från USA lördagen den 14 december och landade på Arlanda kl 8 söndag morgon den 15e. Det blev rivstart redan dag 1 med glöggträff och "öppet hus" hos mormor o morfar i Salemstaden för att fira mormor som fyllt 75 år.
Dag 2 var nästan i samma tempo. Efter flera månader träffade Patric sin goe tränare Martin i Järfällas golfhall, för två timmars träning. En lycklig återförening med en hel del att diskutera och testa hit och dit.

Det var en lycklig skara bröder som alla samlades hemma i Tullinge. De kom och for lite huller om buller, men hann iallafall med att umgås och retas så alla gamla rutiner "föll på plats". Roligt att se att de liksom inte kunde vara ifrån varandra, när kvällarna kom drogs madrasser över trösklar fram och tillbaka för man skulle ligga och småprata innan man somnade. Tvillingarna Rickard o Henric kom hem från Timrå/Sundsvall över jul för att träffa brorsan OCH tomten, spela spel och göra ett snabbt besök på familjens nyinköpta sommarställe utanför Mjölby. Nästan en hel vecka fick Rickard ledigt från hockeyträningen! Är det inte fantastiskt! Henric hade lite jobb i skoaffären i Tyresö, så han blev " hemma" hela 2 veckor.
I sommarstugan " Frideborg" fanns ännu inte så mycket möbler, även här for madrasserna samman så de täckte hela golvet i ett av sovrummen. Förutom att sova och prata där så hade grabbarna musikquiz och fnittrade till efter kl två på nätterna.

Lillebror Marcus, en av Patrics större "fan", hann bara träffa sin förebild en dag i december och två i Januari, däremellan var "den lille" i Thailand med sin flickvän Ida. Korta men intensiva möten. Sista dagen, innan Marcus blev tvungen att återvända till gymnasieskolan i Åtvidaberg, tillbringade bröderna i tidigare nämnda Järfälla golfhall -återigen med Martin, vilken även tränar Marcus sedan ett år tillbaka. Självklart hanns det efteråt med ett besök på Dormy i Barkarby och lite provsvingar där. Det är något Marcus ALLTID hinner med........

För tredje , eller var det fjärde?????, året i rad firades det nya året in hos kompisen "Elgen" hos familjen Eljansbo på Eljansbo Gård i Sala. Det är de tre underbara grabbpolarna "Såsen" (=Patric), "Elgen" (Erik Eljansbo) och "Timrå" (Lucas Åman från Sundsvall) som lärde känna varandra under åren på golfgymnasiet i Uppsala som återförenas över nyår och tillsammans med flickvänner och ev. fler bekanta firar nyår under 2-3 dagar. Då är det Patrics årliga " kolsyrefest" . Han dricker normalt inte läsk eller alkohol, men på nyår festar han alltid till det med en MagnumPommac.

Sista veckan hemma spenderades dagarna mest med mamma ( som jobbat större delen av jul-och -nyårsveckan) och flickvän. Det gäller också att passa på med viktiga saker som presentinköp till coacher, kompisar som kommer och hämtar upp på flygplatsen, svenska varor man saknar ( t ex grovt bröd, lingonsylt, svenska havregryn och lite smågodis mm). Patric hann med ett besök till sin" chiroprakter Christer i Trosa för att korrigera något ont bakåt ländryggen och få lite tips på övningar för en "stelhet"/knuta i axeln.
I lördags firade vi Patrics 22-årsdag. Jag måste erkänna att jag inte minns när vi senast kunde fira hans riktiga födelsedag här hemma. Senaste åren har han varit i Atlanta och åren innan dess i Uppsala. Dessförinnan var det säkert någon hockeycup eller match någonstans. I år fick vi dock in en "fullträff" , kombinerad avskedsmiddag med födelsedagsfirande och julgransplundring. Så kul att mor-och farföräldrar, morbröderna med fruar och barn och Ellinors familj, alla var friska och kunde komma.
Ellinor själv har ytterligare några dagar kvar här hemma, hennes flyg går inte förrän 25/12.

Exakt just nu sitter Patric på planet. Det ska ha lämnat Arlanda för 45 minuter sedan. Vi pussades och vinkade hejdå kl 6 i kyla och mörker innan bilen med pappa Ulrich, Patric och Ellinor satte av ut i mörkret bort från en redan nu längtande mamma.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards