Alla inlägg den 11 september 2012

Av Helena Sundlöf - 11 september 2012 16:02

Shorter University öppnade 1873 och var från början enbart för flickor. Skolan är religiöst inriktad/styrd och en eller ett par gånger per år tar coach med teamet till kyrkan. UT kan intyga att dessa kyrkobesök är helt annorlunda mot ett svenskt kyrobesök. Det är mer som en förmiddagsshow med tal, sång och musik, uppträdanden och visning på storbildsskärm. Efteråt äter alla från kyrkan gemensam lunch tillsammans.  Mellan 1960-80 bildades flera olika lag på skolan, "Team Hawks", vilka hejar på varandra rejält då skollagen har sina hemmamatcher.
 
När man besöker Shorter University måste man passera en bevakad vaktgrind. Området innanför är stort och rymmer flera  stora byggnader, både yngre och äldre, vackert byggda i rött tegel - vissa med vita pelare.  En bilväg går i ytterkanten på området. I centrum ligger den vackra skolan med lite parker och fontäner. Inom området finns också ett stort idrottscenter, här kommer en länk till en karta.  http://www.shorter.edu/about/campus_map.pdf 
 
Skolan har en otroligt fin matsal med flera olika avdelningar för olika typer av mat. Den är öppen i stort sett hela dagarna, med undantag av ett par timmar på fm och em. Ett stort salladsbord finns alltid uppdukat, flera olika maträtter, desserter, en hamburgerhörna, flingor, frukt, kaffe och div olika läsk, vatten, sportdrycker att ta fritt från sifonerna.  Sena kvällen är avdelningarna för de lagade maträtterna stängd. Då finns dock alltid pizzaslicar och vanligen sandwiches och drycker att tillgå.  Självklart är detta amerikansk mat, vilken skiljer sig en hel del från vår svenska, så efter en tid längtade Patric efter svensk gröt och Osötad mysli. Storköksmaten blir nog lite enahanda efter ett tag och Patric saknade vanlig, svensk husmanskost med kokt potatis.
 
I rummen man flyttar till är det gråvita kala väggar och gardinlösa fönster (persienner finns). Det finns en säng, ett skrivbord och en liten garderob. Som tur är finns AC, de har ju en rätt lång sommarperiod med kring och plus 30 grader. Man får sedan själv sätta lite färg och personlig prägel samt köpa till lite praktiska saker.  I Patrics fall kom hans pappa och mamma till Rome då han varit där i ungefär 2 veckor. Lagom tid för att han hunnit upptäcka lite vad som saknades i rummet, till skolan och golfen.  Det blev att fixa rummet lite mer personligt, köpa ett litet kylskåp, vatten-/äggkokare, lite muggar, bestick, lådor att ha under sängen etc. Köpte även mobil och löste mobilarrangemang och en hög SVALA , sköna golftröjor samt shorts. Dator fungerade bra den han hade med sig hemifrån. Mikrovågsugn fanns i köket. TV, soffa och/eller mys- vardagsrum existerade inte så det har han klarat sig utan......
 
När man först kommer till skolan är det en hel del nya termer inom olika ämnen.  Vissa personer har lite uppgift att introducera nya elever, kankse då främst från andra länder, så de snabbt kan sätta sig in i ämnena och förstå  bättre.
 
På Shorter University finns en rad andra idrotter representerade vilka ni kan läsa mer om på deras hemsida: http://goshorterhawks.com/landing/index De studerande kommer från "jordens alla hörn". Generellt har alla varit otroligt trevliga, välkomnande och nyfikna. I början kom dagligen nya elever fram och pratade och frågade olika saker och nya vänskapsband knöts.
 
 Är du nyfiken så gå gärna in på skolans hemsida och titta lite mer.

 



Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards