Alla inlägg den 23 september 2012

Av Helena Sundlöf - 23 september 2012 04:07

Efter nästan 4 härliga  decemberveckor med flickvän, vänner och släkt  hemma i gamla Sverige bar det åter av till Rome, Atlanta. Under tiden hemma försökte Patric engagera sig i att söka jobb inför sommaren. Det var personliga besök, telefonsamtal och utlämnanden av CV (kan berätta nu i efterhand att dessa försök gav 0 resultat - inte ens ett telefonsamtal eller mailsvar från någon).  Han klarade också av div. tandläkar- och läkarbesök, fixade recept till astmamediciner och träffade sina "gamla" vänner från Golfhymnasiet i Uppsala. Intensivt men välbehövligt jullov.
 
Direkt efter återkomsten till Atlanta  satte Patric  igång med träningen. Både fys och golfträning. Dessvärre var det problem att hitta en driving range då den de brukade träna på var stängd november till början av mars pga "dåligt kundunderlag". Det blev chipp och putträning varvat med spel på bana. Eftersom han inför denna termin kunnat planera ämnen i skolan själv, efter intresse, behov och schemaläggning,  hade han sett till att det blivit betydligt bättre tider. Han fick nu tid för lunch  för det mesta samt lediga tisdagar och torsdagar då han själv kunde planera för träning och självstudier. Bilköpet visade sig vara perfekt, Patric o Oliver kunde ta sig till diverse olika träningsställen  och golfbanor. Han var "sjukt taggad" inför terminstarten.
Så här kunde en dag han berättade om under en Facebook-chatt se ut:
" Jag gick upp klockan 8 och åt frukost, sedan åkte jag till gymmet, där var jag i 1½ timme. Sen var det bara hem och duscha ta på sig golfgrejerna, gå och käka lunch sen dra ut och lira. Blev 18 hål på Coosa idag. Hemma igen klockan halv 6 Pluggade en timme, jag och Oliver och höll talen vi ska hålla i skolan imorgon för varandra. Vi gick sedan och åt mat och efter det har jag pluggat för fullt hela kvällen fram till nu, och jag måste dessutom läsa 15 sidor historia nu också innan jag somnar (klockan är 11)."
  
 
11 Januari firade han sin 20-års dag. Han bjöd in ca 10 golfspelare att gå ut och käka. Av dessa hade 3-4 stycken förhinder, ändå slutade det med att de blev 23 stycken, inte bara golfare, de tog upp hela restaurangen. Skönt för familjen hemma att veta han inte är ensam. Denna tidsperiod var lite kallare, på nätterna gick det ibland ner till några minusgrader. Dagarna efter sin födelsedag fick Patric problem med magen och vi upptäckte hur svårt det "tillståndet" kan vara i USA. Att hitta kokt "maglugnande" mat i sig var inte lätt, ännu svårare att finna kokta proteiner. En sån enkel sak som kokt potatis och ris, när man inte har tillgång till att koka själv. Visst fanns där ett kök, men ingen utrustning.... och inte heller så mycket tid att inhandla det som behövdes samt tillreda. Dessutom tillkom en del smärtor m.m.  Fys. träningen blev lite lidande, men han försökte hela tiden hålla igång vad gällde golfträning och skola. Efter lite över en vecka blev han bättre, men symtomen från magen är något som återkommit lite till och från sedan dess.
 
 
I skolan gjorde han ett specialarbete om PGA och Europatouren med hjälp från tränare och andra kontakter hemma i Sverige och på banan började han göra "under-par-rundor".  Dessa rundor gjorde honom spelklar för terminens första tävling på Sea Island, slinga: Retreat Course,  på Georgias Östkust, ner mot Florida.  Detta trots att han ett par veckor innan  fått inflammation i handleden och ont i ryggen och inte kunnat delta på en enda qualifying. Efter behandling av Physionterapeut med "elektriska vågor", antiinflammatoriskt läkemedel, ultrasound  och en veckas vila blev det bättre. Retreat Course var en av tre fina banor på Sea Island, där det för övrigt årligen spelas en PGA tävling (fast detta på en av de andra slingorna).
 
I februari kom flickvännen Ellinor på besök en vecka, även hon golfare. De passade då på att göra ett besök på ett Universitet i Kentucky, ca 4 timmars bilväg norr om Atlanta, på vilket Ellinor blivit erbjuden en plats till hösten. Det visade sig vara ett fint universitet med en trevlig coach. Framemot Mars var vädret lite ostadigare. Nätterna kalla, ofta frost på mornarna. Vissa dagar stormiga och t o m Tornadovarningar utfärdades. På samma gång var det en period i mitten av månaden då temperaturen gick över 25 grader dagtid och eleverna på skolan låg ute på gräsmattorna och mös - tills skolan skickade ut ett mail till eleverna att de inte fick sola på skolområdet, eftersom det var så öppet för allmänheten...... Då var det bara att klä på sig lite mer innan man gick ut.
 
Skolan under VT 2012 gick lika bra som höstterminen. Han lyckades med bedriften att ha 104 rätt på ett historieprov där maxpoängen var 100 - hur det nu kunde gå till.... I April fick han en liten utmärkelse för "Outstanding freshman award" inom business avdelningen vilket innebar att han var den freshman som de tyckte gjort bäst ifrån sig i business ämnena under hösten. I slutet av april började terminens "finals", slutprov. Det blev en hektisk tid att hinna med både studier och golf - där tyvärr golfträningen var det som fick lida lite.
 
Patric lyckades bra på golfbanan även under vårterminen och fick vara med och spela alla deltävlingar. I Mars-April hade han en härlig period fylld av birdies och lyckades med en hel del " minus-rundor" (-1 till -6, det senare "tyvärr" på qualifying-runda, inte på tävling). Som bäst placerade Patric sig på andra plats, detta på terminens andra tävling på grannklubben Stonebridge nära Rome där han kom 2a av 106 deltagare. Fick då en "gratisbiljett" till tävlingen veckan därpå i South Carolina. Även på säsongens sista tävling gick det bra, den avslutande serietävlingen. Där möttes alla lag som spelade i deras conference på The Oaks Golf club 30 minuters bilväg sydöst om Atlanta. Att vinna den var enda chansen för Shorter att ta sig vidare till årets "Nationals", vilket var det de strävade efter. Efter dag ett låg laget på andra plats och Patric individuellt på tredje. Efter dag 2  låg både laget och Patric individuellt på tredje plats. Både Patric och laget slutade snöpligt på 2a plats. Det stod länge och vacklade ifall  "The Hawks", vilket är namnet på idrottslagen på skolan, skulle ta sig vidare till "The nationals". I slutet på maj kom dock beskedet, de gick inte vidare. Skolan var sedan ett par veckor över för denna termin och Patric fick därmed åka hem till Sverige på ett långt och skönt sommarlov. Med i bagaget hem hade han ytterligare ett diplom som sa han kommit med på "The Deans List" och ett där han blivit vald till årets Rookie på den Conference (serien) de tillhört.
 
 
 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards