Alla inlägg den 25 september 2012

Av Helena Sundlöf - 25 september 2012 17:33

De dryga tre månaderna hemma i sommar-Sverige blev bra. Till slut fick Patric dröm-jobbet. Som ban-arbetare på Botkyrka golfklubb. En bättre arbetsgivare kunde inte Patric få, här fanns stor förståelse för att han ibland behövde vara ledig pga tävlingar runt om. Visst blev det långa arbetsdagar. Upp kl 5 (utom fredagar då det var väckning kl 4), jobb kl 6 (fredag kl 5)  - ca 15, träning till kl 18-19 och därefter hem.
Det blev även lite tävlingar samt caddie-rundor på Nordea åt flickvännen Ellinor, midsommarfirande på  mormor och morfars sommarnöje i Leksand. Lite kamratträff med de underbara Uppsala-gymnasietids-vännerna "Timrå" och "Elgen" var också ett "måste" innan återresan till USA. en viktig sak han prioriterade under Sverige-vistelsen var att träffa tränaren Martin regelbundet. Martin håller till i Åkersberga, så de "naturliga mötena" blir inte så ofta, utan måste inplaneras. Under sommaren träffades också den träningsgrupp Patric är med i och som hålls av Martin och Patrics fd tränare Wille, "Future Force" vid några tillfällen.

 

Patric och Oliver utanför klubbstugan vid Coosa Golf and Country Club

Typiskt!
Patric och Oliver skulle delat rum i 4 persons-lägenhet i huset "Bass" nu när de kom tillbaka efter sommaruppehållet. Efter att Oliver bestämde sig för att byta skola till hösten och efter en del ihärdighet så blev Patric lovad ett enkelrum i sitt gamla hus "Hazel". Dagen före han skulle lämna Sverige kom ett mail där det stod att "tyvärr är inte rummet längre tillgängligt. Du kommer få återgå till det hus vi sa i våras"  Dvs "Bass" och att bo med 3 nya killar. Inte riktigt något Patric blev glad över. Klart det blir en oro över att det ska vara några som är "stökiga", nattmänniskor, högljudda etc.  trots oron så visade det sig iallafall bli bra. Patric fick dela rum med La crosse-spelaren Jordan Butz  och i andra rummet bor Nicholas (fotboll) och Ryan (kör ingen sport alls). I lägenheten finns ocks ett kök som är öppet ut i ett "vardagsrum. Eftersom det inte finns möbler annat än säng och skrivbord, så var Patric glad att de andra killarna - vilka alla är amerikaner- hade 2 soffor, stolar, bord, TV och Xbox samt lite köksgeråd.


Dag ett gick åt till inhandlande av mat och lite annat. Dag två startade skolan och därmed var läxor och studier igång för fullt. Denna termins ämnen är psykologi, biologi, biologi lab, health&fitness, litteraturhistoria, microeconomics och accounting. Han har 17 lektioner/vecka och en himla massa läxor. Till studierna behövs böcker och dessa måste man köpa själv. De kostar en del, man kan få räkna med en tusenlapp /bok. Har man tur kan man hitta begagnade böcker eller låna/hyra till en billigare penning. Skolschemat denna termin är bra fördelat. Läser på förmiddagarna alla dagar utom Onsdagar då skoldagen är lite längre och där fanns inte utrymme för lunch....


Nu var det också dags för Bilservice, okänt när detta var gjort senast. Något som dock är känt är att när bilen lämnas på service så hittas alltid lite fel och brister. Dessa är alltid förenade med kostnader och därmed försvann väl nästan genast åtminstone 1/3 av Patrics sommarlön. Nya däck var ett måste. Lite jobbigt att AC´n inte fungerade då temperaturen på dagarna låg runt 30 i augusti och början av september.


De två första qualifyings ägde rum i slutet av augusti, sen kom två i början av september. Patric spelade lite ojämnt och trots flera bogeys så hamnade resultatmässigt rätt bra ändå dessa rundor tack vare att han även gjorde fler birdies än "vanligt".  Nya lagkläder från Puma blev också beställt, blåa shorts och vitt skärp. Snyggt värre!


Veckan efter Patrics resa till USA blev det även dags för Ellinor att lämna "gamla Svedala". Hennes "hem- och studiestad" blev Kentucky, lite mer än 4 timmars bilväg norrut från Atlanta. i början av september hade hon sin första tävling i Alabama, bara en timme i bil från Rome. Patric tog bilen dit och kunde följa henne i två härliga dagar. Även övernattning löste sig genom att Patric fick dela rum med några lagföräldrar från hennes skola.

 


10-11 september gick terminens första tävling av stapeln i Tennessee.  Veckan innan bevittnade Patric en bilolycka precis utanför skolområdet, han satt i bilen ca 10 meter ifrån. Som tur var skadades ingen, men i en av bilarna satt skolans rektor....
Tennessee blev ingen lyckad "tillställning" för Patric. Ingenting stämde, han sa detta var det sämsta han lyckats åstadkomma på en golfbana på¨minst 2 år. Även mentalt slog det "knut". slutresultatet dag ett blev 82. Han gjorde vad han kunde för att ställa om till dag 2, att "ställa om" är något Patric brukar vara bra på. Lyckade inte med det denna gång. Enligt Patric var dag 2 lika illa som första dagen, slutresultatet blev dock något bättre och han slutade på 77 - men otroligt besviken och missnöjd, framför allt besviken.
Resultatet av detta blev att han för första gången, sedan starten på Shorter för ett år sedan, fick stå över en tävling.  Efter att ha fått det beskedet var han "extremt grinig" i 2 dagar. Han kände att det nästan var bra, för sen gav han sig F-n på att träna så mycket han bara kunde, blev som en extra "kick". Han skulle varva både fys och golf, en massa intervaller stod på schemat.  Det sociala fick ta lite "stryk", han hade ändå ingen lust att prata och umgås....
Det var fantastiskt mycket i skolan med hemläxor, prov och annat arbete denna period så det var ju inte helt fel att få lite extra tid till studierna i stället för en fyra-dagars resa också.  Lyckades med 99% på biologi-provet, så där kom lite "medvind" tillbaka.


Terminens andra tävling gick på  Timberline Golfclub i Alabama. Shorters Gabriel Cassinelli, från Brasilien,  kom där 4 efter att ha gått 71-72. "Team Shorter" slutade på en tredje plats. Kul!
Nu tränar vi inför nästa omgång. Då är det två tävlingar samtidigt. Dels seriespel i Florida på Indian Bayou Country Club och dels Chick-fil-A Collegiate Invitational på Stonebridge Golf Course and Coosa Country Club 8 resp 9 oktober.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards