Alla inlägg under februari 2014

Av Helena Sundlöf - 13 februari 2014 08:52

Fick igår kväll äntligen prata en stund med Patric. Det var ett tag sen, så det var en riktig mysstund.

Han berättade att banan de spelat på var både bra och rolig. Ondulerade greener, mycket upp och ner samt många vattenhinder.... Vissa med krokodiler i .....  Och bunkrar.....vita, vackra bunkrar.

Banan låg på en "resort" vilket vanligen innebär att där är grönare och lite "pampigare" med vackra hus runt och boende vid banan . Det är ofta lättare att hitta bollar även om det är terräng och hinderså är det mindre sly annat som döljer bollarna. Detta stämde dock inte riktigt under deras andra match på tävlingen. Den fick Patric avsluta i mörkret, de var tvungna att ha "puttvakter" vid 5-metersputtar. Det var lika inför sista hålet, vilket Patric vann. 

Den dåliga liverapporteringen kan ha haft sin förklaring i att detta var Ball States första matchtävling med liverapportering och vissa ( läs; en hel del) missbedömningar och felplaneringar kom väl fram.

Jag har undrat vad vi ser i mitten av denna bild. Fick bekräftat igår att det är en krokodil....
Detta var den lilla krokodilen på hål 2. De vid hål 3 och 4 var lite större, men blev aldrig fotograferade av Patric.


För övrigt var han riktigt nöjd med årets speldebut. Slagen var riktigt bra rakt igenom tävlingen. Närspelet kändes inte lika bra, vilket är förståeligt eftersom de inte kunnat träna på bana pga snö och kyla än. Men som sagt, Patric gjorde vad han "skulle" , han vann tre matcher av tre spelade.

Helt ok med dessa bunkrar, eller hur!??!

De bodde i ett hus på banan. Där fanns några sängar och en soffa. Patric hade tagit en säng och gick sen på toa. Regeln är att sistaårs-eleverna ska alltid ha säng, resten får komma överens. När Patric kom tillbaka från toa hade iallafall hans saker blivit flyttade till soffan, så det blev hans sovplats under hela tävlingen. Inget att muttra över, det visade sig vara en "Vinnarsoffa" av rang beviserligen. Man kan undra om de hunnit se något annat av Florida än golfbanan. Nej är svaret. De har gått upp kl 5.45 varje morgon och spelat hela dagarna, ätit middag och sen åter direkt i säng.

Detta var huset på banan som de bodde i


Tisdag kväll skulle deflyga tillbaks till Richmond. Dessvärre var deras flyg inställt. Det blev ett lite halvsunkigt motell över natten. På Onsdagen meddelades det att de skulle få komma med ett plan tidigt på em. Efter lunchen på golfbanan satte de fart mot flygplatsen. Informationen kom sedan lite fram och tillbaka. Ena stunden skulle även denna flight ställas in, nästa var den försenad, för att sen åter vara inställd osv. Orsaken var snöoväder i Charlotte, där de skulle mellanlanda. Till slut måste de iallafall kommit med ett plan, för under natten nåddes jag av ett nytt meddelande att de satt i Charlotte och väntade på nästa plan. Dessvärre hade de missat "sitt" plan pga alla förseningar....
Det sista jag hörde var att de blivit inbokade på ett flyg till Louisville med avgång 22.32 amerikansk tid. Patric räknade med att komma "hem" till college 2.30-3 och då skulle han skicka ett meddelande till oss. Detta har dock inte kommit än, så sannolikt befinner han sig fortfarande någonstans "på väg" . Rapporter om isregn, hemsk halka och utbredda elavbrott m m runt om i Georgia, Alabama, Texas etc har ju nått oss det senaste dygnet. Så vi vet ju inte hur det ser ut i Kentucky. Enligt Patric ska det vara lite bättre där, men fortfarande kallt.

Lake Jovita South Golf Course, Dade City, Floridafet text

NU KOM ETT MEDDELANDE. Patric har precis kommit hem och hoppar nu i säng, precis exakt som hans mamma.......

Av Helena Sundlöf - 12 februari 2014 07:20

Man kan ju undra varför man önskar Livescoring. Mycket märklig historia . De resultat vi får/fått fram under denna tävling har visat sig variera beroende på vilken dataenhet vi gått in på !!!! Även om vi gått in på sidan exakt samma minut, så är resultaten olika, kan man ju undra sig hur det kan förekomma. Eftersom vi fortfarande inte fått närmare information från Patric, så kan jag alltså inte säga mycket om hur det gått med spelet, hur banan varit eller hur det varit för övrigt. Lite små detaljer har jag dock fått fram.matchresultaten och lagets placering i helhet torde stämma, en fjärdeplats. Det har visat sig att Patric vunnit alla sina 3 matcher under tävlingen, medans övriga i laget vunnit blandat 0-2 stycken. Hur nöjda Patric och de övriga i laget är med sitt individuella spel ska bli spännande att höra.
Lite mer fakta från helgen är att Patric fått sova på en soffa alla nätter och vad värre är blev planet de skulle åka hem med igår inställt. Enligt kort meddelande under natten verkar även dagens plan vara inställda, av vilken orsak vet vi inte. Så laget är "strandsatta" på ett Motell i Tempa. Skönt med en dag till i det varma klimatet kan tyckes, men vi vet ju hur noga Patric är med skolan och därmed kan vi ana stressen av att missa ytterligare en skoldag. Frågan är också om dagen kan nyttjas på en golfbana? Kanske måste de stå beredda för att en ev flight ska avgå. Fick en liten snabb " snapchat" igår där vi förstod att folk på/runt motellet är lite småkriminella, så man bör ta vara på sig och sina tillhörigheter. Känns ju lugnt och tryggt!
Att Patric presterat under tävlingen ökar chanserna för att han ska bli uttagen även till nästa tävling så klart. Detta glädjer oss föräldrar så klart lite extra eftersom vi då kommer befinna oss hos honom i Richmond och kommer få glädjen att fara med och se honom tävla i USA för första gången. Superkul!

Av Helena Sundlöf - 11 februari 2014 16:17

Tydligen var inte de resultat som uppdaterats imorse de slutgiltiga vad gällde den andra matchen i gårdagens A-slutspel. Motståndare idag blev inte Ball State utan Xavier ( blev 3-3 i deras match och Ball State vann efter särskiljningen).
Nu pågår matchen mellan EKU och Xavier. Ställningen nu, efter 4 till 8 spelade hål är 3-3, mycket kan fortfarande hända. I Patrics match är det lika, de har spelat 6 hål. Motståndaren heter Tanapol Vattanapisit, man kan ju undra från vilket land han kommer.
Idag är det sol med moln ?? , ca 18 grader samt lite vind. ?

För egen del väntar pingismatch, så det blir att spana in resultatet senare ikväll.

Av Helena Sundlöf - 11 februari 2014 08:48

Gårdagens match i A-slutspelet slutade inte riktigt som vi önskade. Laget låg under med 4 matcher ( av 6), vilket gjorde att EKU förlorat. 2 matcher var inte färdigspelade , men behövde inte spelas klart eftersom EMU ( Eastern Michigan Uni, från Detroit) redan stod som vinnare. Patrics match var en av dem som inte var klara, de låg lika efter 15 spelade hål och delade då poängen. Lagkompisen Danial DeLuca låg 1 upp med ett hål kvar. Han räknades då som vinnare av sin match. Vilket innebär att EKU förlorade med 4,5 - 1,5.
Idag spelas semifinalen, som blir emot det arrangerande laget Ball State Uni, vilka igår förlorade sin match mot Xavier Uni, Cincinnati, Ohio. Starttiden för dagens ronder har ännu inte kommit upp, men kan följas på länken
http://m.birdiefire.com/tournament/2405/

Det är fortfarande natt i Florida och golfarna sover förhoppningsfullt lugnt, enligt tidigare rapporter i en hyrd stuga vid golfbanan, i den ljumma natten. Där är nu 19,4 grader.....
Mer info ang spel och tävling kommer senare. Patric har inte haft tid att skicka någon information om spel, bana, förutsättningar etc, det brukar komma så snart han får tid och tag på internetuppkoppling .

Av Helena Sundlöf - 10 februari 2014 22:55

Åh, så mycket roligare det är när man kan följa tävlingen live.

Förmiddagens match var inte jättesnabb i sin uppdatering. Vad gällde Patrics match rapporterades ingenting, ingenting, sen ingenting......plötsligt inom bara några minuter kom både 9håls-, 15håls- och slutrapporteringen. För er som ej följt kan jag berätta att Patric var först klar i sitt lag i första omgången och han vann sin match med 5 upp (=fler vunna hål) efter 15 spelade hål. Strax därefter kom Lagkompisen Taylors seger 3 upp efter 16 spelade hål. Ställningen i de övriga matcherna då var att motståndarna Toledo ledde 2 matcher och i 2 var det "lika" . Matchen slutade till slut 3-3 och efter särskiljning (där jag tyvärr inte riktigt vet reglerna vad som gäller) var EKU segrare och gick vidare till "A-slutspel" . Och Toledo fick fortsätta i "B-slutspelet"


☀️ Väder inför rond 2 : klart och soligt, 23,8 grader och lugn vind☀️


Just nu pågår första matchen i A-slutspelet mellan EKU och EMU där EKU leder 2 matcher med 2 upp efter bägge 9 hål och en match med 1upp efter 10 hål. En match är "lika" efter 11 hål och De ligger under i 2 matcher (ena 2 ner efter 8 hål och 3 ner efter 7). Dvs ställningen nu är att EKU leder med 3,5 mot EMU's 2,5. Patric är en av dem som leder med 2 upp efter 9 hål......
Oj, där blev det mycket siffror. Det lättaste är att ni själva går in och kollar resultatlänken på länken jag skrev i gårdagens inlägg.

Här får ni njuta av en bild från banan som Patric tog igår.

Av Helena Sundlöf - 9 februari 2014 23:26

Har nyss fått info om att livescoring till Patrics tävling 10-11/2 är på denna länk:


http://m.birdiefire.com/tournament/2405/


I dag på förmiddagen var det träning på Lake Jovita GC . Efter lunch körde de inspelsrunda ( vilken de troligen fortfarande är ute på just nu.).
Dagens väder skulle vara 23 grader och sol, vilket inte alls låter fel.

Av Helena Sundlöf - 9 februari 2014 08:30

Äntligen dags för årets första tävling, Mid American Match Play i Dade City, Florida. EKU's möjligheter till uppladdning inför tävlingen har kanske inte varit direkt optimal. I förrgår var laget ute och tränade i Kentucky i sju minusgrader (!!!!!!!), hur mycket snö det var på banorna förtäljer inte historien. Hittills denna vinter har de haft betydligt kallare än vad vi haft här hemma i gamla Svedala, frågan är om de inte haft mer snö också......

Blir fantastiskt kul och inspirerande för dem att äntligen få gå ut och spela i ett förhoppningsvis lite varmare klimat.
Idag ( söndag) är det dags för inspel och lite träning. Tävlingen spelas sedan måndag och tisdag (10-11/2) i form av matchspel, vilket titeln på tävlingen redan avslöjat.

Som jag skrev igår kan man följa tävlingen här hemifrån, för en gångs skull är det Livescoring. Så kul! Antingen går man in på golfstat och klickar på "Livescoring" vid informationen för denna tävling. http://www.golfstat.com/schedule/index.cfm?gen=m
Annars är direktlänk till Livescoring-sidan denna http://www.golfstatresults.com/public/index.cfm?tournament_id=5154
Nu ska jag som jobbat inatt gå och sova, sen hoppas jag få hjälp av er därute med att hålla tummarna!

Av Helena Sundlöf - 8 februari 2014 17:42

Nu sätter sig killarna på planet mot Florida om bara 1/2 Tim
Spännande!
Vad extraroligt är att för en gångs skull kan man följa tävlingen på Livescoring
Länk till tävlingssidan Golfstat är. http://www.golfstat.com/schedule/index.cfm?gen=m

Vill ni titta på golfbanan så är länken dit:
http://lakejovitagolfcc.com

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards