Direktlänk till inlägg 25 april 2015

Ohio Valley Conference Dag 1

Av Helena Sundlöf - 25 april 2015 11:21

Vilken skillnad det är att kunna följa en tävling live. Det blir en helt annan spänning och man är liksom med i spelet, känner nerver och känslor. Med lite fantasi kan man nästan känna som man är med på banan och följer bollen.

Spelarna uppdateras var tredje hål och det svänger hit och dit. Igår t ex var Todd McGill länge i ledningen. Han började par-birdie-birdie, gjorde ytterligare en birdie och låg -3 efter första nio. Följande nio gick inte riktigt lika bra, där sköt han +8.
Generellt verkar de senare nio hålen på rundan skapat de största problemen. Där har vi bl a Pablo Torres, som leder tävlingen så här långt, som spelat -6 de första nio och +1 de sista.
Ingen regel utan undantag. En som skilde sig från de flesta andra spelarna igår var Svenske Marcus Dahlin från Wermdö GK. Han låg +5, dvs 41, efter nio , men hade nog dagens bästa avslutning med sina -3 på banans sista hälft.
Även "vår" Patric var en av de få som sköt under Par hål 10-18.

Lite rolig statistik kan avläsas på Golfstats livesida också.
EKU (Eastern Kentucky University) ligger i topp i "Par-ligan" och Patric i delad topp med sina 15 Par under första rundan. Kanske vill man hellre ligga i topp på Birdie-ligan, ......

Tittar vi i resultatlistan efter första tredjedelen av tävlingen hittar vi EKU på sjätte plats av de 11 lagen. Taylor var den i laget som funnit sitt spel bäst, han kom in på -1. Patric följer honom med sina +2 (vilket innebär plac 18)). Tungt för rumskamraten Jared, från Lexington, som låg så bra till på +1 med bara några få hål kvar men gjorde en fyrpel på ett Par3 hål. Även Noa låg på +1 inför sista hålet, men avslutade med en dubbel och kom in på +3.
Det är så små, små, små marginaler hela tiden.

Idag går Patric ut 10.10, lokal tid. Med de 7 timmarnas tidsfördkjutning gör det kl 17.10 svensk tid. Han går idag bl a ihop med Tomasz Anderson, Jacksonville State. En duktig kille som ofta placerar sig högt på tävlingarna. Han låter svensk, men namnet ljuger lite då han är amerikan. Tredjeman i bollen är Gavin Shellnut från UT Martin.
Patric ser ut att få lite mentalt stöd och publik idag, vilket gläder oss stort här hemma.
Måste bara rätta två små fel som smugit dig in i texten de senaste dagarna, går lite fort ibland när jag skriver på morgonen innan jobbet.
Den extra spelaren som åkte med till Alabama är inte Taylor Riggs utan Travis Rose. Nu agerar han troligen mer hjälpcoach eftersom Patric kan spela.
Nr 2 som jag är tveksam till är längden på banan "Fighting Joe". Jag var inne på hemsidan och läste den var 8000 yards, dvs 7315 m. Men på scorekortet står 7 258 yards, vilket innebär 6 633 m. Känns som att scorekortet borde vara det som gäller.
Nu, efter mellanlandning och övernattning i Åtvidaberg samt sång för namnsdagsbarnet Marcus, bär det av mot årets första tävling - JMI i Växjö. Inspel väntar i em därefter 2 varv imorgon.
Avslutar med ett IMessage som kommit inatt:

"Idag var det lite småskakigt i början men det blev bättre hela tiden. Rumpan (Helenas anm: det problem han haft/har i ryggen strålar ner mot "skinkorna") kändes bra vilket känns skönt. Den påverkade inte spelet alls. Nu ska jag släcka och sussa. Imorgon kommer Ellinor och Ulrica och tittar också? kram! "

Tävlingen kan följas live på :

http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/gsnav.cfm?pg=stats&tid=7406

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:43

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 31 maj 2016 09:03

Äntligen är Toefl-testen avklarad och nytt pass beställt. Det är inte lite att ha koll på inför college och 4 år i USA. Visum ska sökas och inför det måste passet räcka hela den planerade vistelsetiden. Det nu varande passet går ut februari 2020, exa...

Av Helena Sundlöf - 14 maj 2016 13:51

Då var det äntligen dags för Skandia Tour debuten i år. Bilen med Marcus och kompisen Simon Berglund for från Linköping i torsdags. De checkade in på vandrarhemmet i Laholm torsdag kväll och inspel fredag em. Banans karaktär och skick är vi fortfar...

Av Helena Sundlöf - 8 maj 2016 19:12

Vilken Kristi Himmelfärds helg vi har haft, vilket väder. Helt suveränt! Marcus håller troligen inte med helt och hållet på alla punkter. Vi börjar med onsdag 4/5. Marcus körde då inspel på Vreta Kloster. Han konstaterade att det var en mycket klur...

Av Helena Sundlöf - 1 maj 2016 22:17

Äntligen har vi fått uppleva säsongens första golftävling här hemma i gamla "Svedala". Inför helgen såg det lite bistert ut på väderkartan, med regn och blåst på menyn. Icka sa Nicke. Istället fick vi en finfin söndag i vackra Vadstena, på en bra p...

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards