Alla inlägg under september 2013

Av Helena Sundlöf - 10 september 2013 17:58

Under denna adress kanske du kan hitta fullständigt resultat från Joe Feaganes Marshall Dag 1

Här kommer även adressen till den Tävling Ellinor och hennes Western Kentucky University spelar just nu, Drake Creek Invitational, Där värdar är Murray State

http://grfx.cstv.com/photos/schools/wky/sports/w-golf/auto_pdf/2013-14/misc_event/DrakeCreekDay1Scores.pdf

Kör hårt !

Av Helena Sundlöf - 10 september 2013 09:22

Patric sammanfattar sin första tävlingsdagar så här:
Närspelet var "sådär" och slagen var ganska ojämna. Han fick till några bra slag , men även några "mycket mindre bra" också. Han var inte så nöjd med spelet, men lyckades ändå hålla ihop det lite grand. Banan hade tuffa greener, vilka gav en del svårigheter.
Imorgon(idag) går han ut kl 8.20 lokal tid.
Patric ligger efter första dagens två rundor på +2, vilket ger en delad 20e plats, 9 slag efter de två som ligger i topp. EKU som skola ligger efter dag 1 på 6e plats av de 15 deltagande skolorna.

Av Helena Sundlöf - 9 september 2013 10:06

Åh vad trist ! Vad som uppges på Golfstat så är det tyvärr ingen Livescoring på tävlingen i Huntington. Eftersom det är Patrics första tävling för skolan har vi ännu inte "lärt oss" om coach är duktig på att uppdata hemsidan och hålla oss intresserade a jour om hur tävlingen fortlöper. Förhoppningsvis kommer någon form av info på skolans hemsida: http://www.ekusports.com/index.aspx?path=mgolf
Om inte får man antingen söka på andra skolor, googla efter tävlingen eller avvakta tävlingsresultaten. Självklart skriver jag så snart jag vet något. Pga arbete kommer jag kanske själv ha lite svårt att hinna söka under tävlingens gång, men jag kommer göra så gott jag hinner.
Namnet på tävlingen är iallafall Joe Feaganes Marshall Invitational, värdar står Marshall University och spelas som sagt i Huntington, West Virginia på Guyan Golf and Country Club.

[Bild]

Av Helena Sundlöf - 8 september 2013 23:05

Nu har det gått några dagar igen. På EKU har det spelats qualifyings 4 dagar i rad. Onsdag och torsdag spelades bara 9 hål/ runda. Mer hanns inte med eftersom det även var skola och lektioner på dagarna. Fredag och lördag spelades dock 18 hål / runda. Hur det gått för Patric?
Ja, vad kan man säga annat än bra!??!
Själv tyckte han efter lördagens spel att varken "slagen " eller puttarna varit bra. Ändå slutade han på -2 !!!!!!
Jo, det är kanske till att ha lagt lite höga krav på sitt eget spel....
Trots den stress han känt över att få ihop skolarbetet och golfen så verkar han ändå kunna fokusera på rätt sak när han är på plats.
Onsdagens kvalificeringsrunda på 9 hål slutade Patric på -3. Han var mycket nöjd och allt hade känts så himla bra.
Även på torsdagen spelades 9 hål- par blev Patrics resultat.
Både Fredagens och lördagens 18- håls rundor slutade på samma score, -2. Patric har självklart känt sig nöjd med dessa dagars "spel-harmoni", men onsdagens spel låg lite "över" de andra dagarna.
Måste även kännas bra att på sitt första kval.-spel på den nya skolan kunna ses som "segrare" . Patrics totala resultat efter alla qualifyings-rundorna är -8. Tvåan slutade på -3 och trean på -2. Det är beviserligen ett lite tuffare gäng här på EKU än vad det var på Shorter.
Ska sägas att det även är lite tuffare på skolan också, iallafall i ämnet "Buisness international"
Patric hade en uppgift som skulle redovisas i ämnet. Han frågade lärarinnan om det var ok att maila in uppgiften ( en power point presentation) eller om han behövde ha presentationen med till lektionen. Lärarinnan svarade att det räckte att maila in den.
När han kom till lektionen nästa dag, så hade han mailat in uppgiften till henne. Resultatet blev att lärarinnan blev sur o irriterad och tyckte det var mycket "oproffsigt" att inte ha uppgiften med sig. !!!!!!
Dessutom skulle han få avdrag och frånvaro under tävlingsdagarna han nu åker iväg på. Spelar ingen roll att han är med i skolans golflag eller att han är där på schollarship för att spela golf. Prioriterar han att åka på tävlingen får han frånvaro ( oavsett om han tar igen det han missar på lektionerna) och han får ingen andra chans. Dvs han riskerar att bli underkänd i ämnet!!!!!
En av golftjejerna råkade ut för detsamma, men valde att hoppa av kursen. Patric är dock envis som en åsna och försöker kämpa vidare, en av hans goda egenskaper är ju att ALDRIG GE SIG !
Nu struntar vi iallafall i lärarinna och skolan några dagar. i stället håller vi tummarna för Patric och EKU som idag begett sig iväg mot årets första tävling i Huntington, Western Virginia. Som värd för denna tävling står Marshall University.

Av Helena Sundlöf - 7 september 2013 08:44

Äntligen slipper jag släpa runt på min gamla Pencil bag

... Och Vattenflaskan har fått en lättillgänglig plats. Den är så viktig här i värmen.

Av Helena Sundlöf - 6 september 2013 04:50

I tisdagskväll nåddes Patric av sorgligt budskap. Vid tillfällen som detta är det extra tungt med avståndet mellan släkt och nära vänner.  Det var mamma Helena som via ett skype-samtal talade om att familjens underbara, kära gamla Mitzie hade fått somna in. Musklerna i bakdelen på den 14 år gamla schäfertiken har successivt försvunnit. Lite svårt att acceptera eftersom hon fortfarande var så "allert" och med  i mentalitet och vilja. Ett mycket tråkigt men oundvikligt öde. Nu får vi alla minnas det positiva med henne och hoppas hon har frid där hon är. Kanske har hon återförenats med alla hennes gamla hundvänner, kan ju säga att hon överlevt ett helt gäng gamla hundpolare.

Detta kort är taget för bara en månad sedan, då Patric var på tävling i Göteborg och familjen följde med i husvagn.

 

Om vi ska se hur golfen gått helgen som var, efter den underbara fredagsrundan på -8 (qualifying nr4) .

I lördags spelades "nr 5". Vi har inte fått så mycket information om den rundan, mer än att det nummerära resultatet  var 73.  På söndagen skulle de spela ytterligare en qualifyings-runda, men av någon okänd anledning blev denna inställd. Så här långt ligger Patric 2 av de 8 spelarna som "slåss" om att få åka på den första tävlingen. det låter ju bra, men han ligger endast 10 slag före den som ligger 7 efter 5 rundor.  Då förstår man hur jämna spelare de måste vara och hur tight de är mellan att få åka på tävlingen eller int. 5 spelare kommer ju delta i laget och en får tävla individuellt, vilket innebär att endast 2 av 8 kommer få stanna kvar hemma och träna. Det vill ju så klart ingen av dem göra..................

Nu råkar jag veta att det igår spelades ytterligare en 9-håls runda och en till ska spelas i veckan. Resultat från dessa är i nuläget okända. Alltid så spännandeeeeeee!


Ellinor har hunnit med sin första tävling i helgen. Eftersom Patrics qualifying blev inställd kunde han åka med och följa första rundan, vilken blev en riktigt härlig säsongsstart för Ellinor som slutade - 1 (71).  Även dag 2 var hon nöjd med sitt spel och spelade riktigt bra, men bollen ville inte riktigt gå hennes väg. Denna runda slutade 77 och placeringen på årets första tävling blev 9 -STORT GRATTIS Ellinor !


 

Skolan har satt igång med buller och bång. igår var det kvällslektioner som gällde. Både på tisdagar och torsdagar missar Patric halva golfträningen pga att ändrat schema på vissa ämnen  och lagt in sena eftermiddagslektioner. Inte alls uppskattat , men skolan ska också skötas. Det blirr att planera dessa dagar. parkera bilen nära föreläsningssalen och direkt från klassen kasta sig ut i bilen och köra till golfbanan för att hinna vara med den sista timmen.  En härlig skillnad mellan Atlanta och skolan här i Richmond är ju att  de här har planerade, organiserade gruppträningar och dessa vill Patric vara med på.

Proven har också satt igång och framöver har Patric minst 1-2 skrivningar i veckan utöver de vanliga läxorna. Så nu vet den gossen vad han har att göra både dagar, kvällar , (ibland nätter....) , vardagar och helger.

 

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards