Alla inlägg den 7 mars 2014

Av Helena Sundlöf - 7 mars 2014 16:35

Har nu fått en ordentlig rundvandring på EKU. Spännande! Men Gud så stort det var. Efter en lång lunch i skolrestaurangen gick vi iväg på det vi trodde skulle bli en kanske en timmes guiding tour av Patric. Slutade med tre timmar, solen hann gå ner, benen hann bli trötta och det var så kallt. men så spännande att få se hela området med alla idrottsbyggnader, skolsalar, science center, bostäder, matområden mm. Matsalen var en historia för sig. De hade allt och vilket salladsbord...... Nice för en vegetarian....

Här är Patrics hus, Mc Gregor Hall

Igår följde vi Patric till träningen vid lagets träningscenter. En liten byggnad med toaletter, ett konferensrum och ett puttningsrum. Där fanns två mattor, där man sköt ut mot rangen, under tak, med tre väggar runt. Ute fanns en drivingrange med över 10 mattor och några övningshål. Trots snö gick det bra att genomföra träningen, hur bollarna ska plockas in från snön är någon annans problem. Det var ett gäng mycket trevliga tjejer och killar från laget som mötte oss, här är ungdomarna så otroligt trevliga. De kommer alltid fram och hälsar både då man kommer samt när de åker iväg, de frågar hur man mår, hur man har det, hur man upplever skolan/staden/landet etc. Alla presenterar sig med handskakningar och ögonkontakt, utan dröjsmål. Mycket för våra svenska ungdomar att se och lära av måste jag säga. Detta gäller inte bara ungdomarna i laget, utan alla Patrics vänner på skolan som vi mött uppför sig likadant, de vi möter på hotellet, i affärer osv. Var likadant då Patric var i Atlanta, så det är inget unikum just för Richmond, men så trevligt att uppleva.

Idag ska laget ha en kort träning efter lunch innan de far mot Pinehurst, North Carolina. Tjejlaget far i stället mot det varmare Florida, de tar den långa bussresan på 1 1/2 dag, där de ska ha sin tävling.
Jo, Patric ska med till Pinehurst. Tror inte det är Live Scoring på hans tävling, men vi kollar nu. Patric sitter med oss och äter frukost på hotellet. Jo, det är tydligen Live Scoring, ni hittar den om ni går in på Golfstat ( länk finns i flera av mina inlägg på bloggen annars googla bara på golfstat.com). Tävlingen går på Pinehurst Resort, North Carolina. Pinehurst lär vara en riktig golfare, går man in och tittar efter sevärdheter så består nästan hälften av sevärdheterna av olika golfbanor.
De kör inspel samt dag 1 och 3 på bana 8, men dag 2 får de spela på en riktigt fin bana, där USA open spelas (bana2 ). Fantastiskt Kul! Är tydligen för dyrt att ha tävlingen på den fina banan fler rundor, så de får nöja sig med en av rundorna där. De kommer inte att som på de flesta collegetävlingarna spela 36+18 hål på två dagar. Denna tävling kommer spelas tre dagar, söndag till tisdag, 18 hål /dag. Försöker hinna skriva lite mer på bloggen. Kan ju bara skriva på den då jag ha internet och det har jag bara de KORTA stunder vi är på hotellet. Nu ska Ulrich köra Patric hem för han ska packa det sista från rummet, sen checkar vi ut, kör Patric till sin träning o samling. Därefter forts vi mot Pinehurst i Patrics bil. Lagbussen åker lite senare och kör inte riktigt hela vägen idag. Idag är det sol och möjligen ngn grad varmare än igår. Stora delar av USA har regn o lite storm idag, men i helgen ska det bli riktigt vårväder.


SKOLANS MATSAL, finns även en stor foodcourt en trappa ner, med flera små restauranger samt i huset bredvid ett Starbucks Cafe' att bränna sina pengar på.

Patrics rum denna termin visade sig inte vara någon jättehöjdare ( i dubbel bemärkelse) . Han bor med sin rumskamrat i källaren, på fotot pekar Ulrich ner mot Patrics rum längst ner bakom källargallret. Patric är fantastisk måste jag säga, han har inte nämnt ett negativt ord om hur han bor. Just nu är han så nöjd att rumskamraten träffat en flickvän, så Patric har inte sett röken av honom på flera veckor. Kan ju vara skönt att ha lite egen tid och integritet.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards