Alla inlägg den 17 mars 2014

Av Helena Sundlöf - 17 mars 2014 17:49

Hör kommer lite fakta och historia om tävlingen och tävlingens namn.

Sevierville ligger vid vackra berglandskap vid foten av Great Smoky Mountain . Området är ett stort turist-och semesterområde, kanske främst för äventyrare, jägare och naturmänniskor. Den privata klubben har två 18-håls banor. The Highlands, par 70-bana som slingrar sig över lummiga kullar och mellan vatten-dammar, och The River, en par 72-bana som går utmed och över The Little Pigeon River.
Tävlingen är uppkallad till minne av en fd Tennessee Tech tränare Bobby Nichols, Det är andra året tävlingen spelas, så den har ingen gammal historia. Nichols tog över Tennessee Tech för männens golfprogram 1979 och var ansvarig för uppstörtande av ett damlag 1986. 2008 förlorade han kampen mot cancern vid en ålder av 66 år.
"Det betyder mycket att få tävlingen uppkallad efter coach Nichols," säger skolans nuvarande coach Brown ( Nuvarande huvudtränare Polk Brown spelade för Nichols from 2001-2006 och blev själv huvudtränare under 2011 ) "Han gjorde så många bra saker för golf här på Tennessee Tech och för staten också. När jag blev tränare här var en av de saker jag ville göra att ha en turnering i hans namn. Det är en ära att få göra detta för universitetet och för staten.

Tävlingsarrangörer för andra året är alltså Tennessee Tech University, the Golden Eagle.
Tjejerna kommer att spela 36 hål under två dagar, på par-70 Highlands Course. Den är 5 827 meter och har fyra par-5 och sex par-3 hål. Tretton lag kommer att göra upp i fältet på över 65 deltagare.
Skolor som deltar är Austin Peay, Belmont, Eastern Kentucky, Evansville, Indiana State, Marshall, Murray State, två lag från Northern Kentucky, Presbyterian, Tennessee State, Tennessee Tech och West Georgia. Förra året var det Tennessee Techs lag, The Golden Eagle, som tog hem första platsen i tjej-tävlingen med Goldi Maddie i täten.
För ovanlighetens skull är tjejerna och killarna från EKU på samma tävling , fast de spelar på två olika banor. Det är lite kul! Vad jag förstått av Patric så har inte tjejerna och killarna på EKU så mycket gemensamt, mer än att de tränar på samma "Learning Ceneter". De har olika tränare som inte verkar kommunicera och planera så mycket med varandra utan kör sina verksamheter parallellt.

De herrlag som deltar ii Bobby Nichols Intercollegiate tävlar över 54 hål på par-72 River Course, som sträcker sig över 6 543meter och har fyra par-5 och fyra par-3 hål. Måndag spelas över 36 hål och tisdag 18.
Tolv lag, samt fyra personer från ett annat universitet, kommer delta . Deltagare är Detroit, Eastern Kentucky, Evansville, Longwood, Murray , Northern Kentucky, Tennessee, Tennessee State, Tennessee Tech, UT Martin, West Georgia, och Wright State samt fyra individuella deltagare från Chattanooga Mocs.


Kan bli svårt få info från Patric denna tävling. Det är ingen Live Scoring och Patric verkar inte ha så bra Wi-Fi. Vädret såg ut att bli riktigt risigt tidigare, men enligt väderrapport ser det nu något bättre ut.
Här följer lite bilder från banan......

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards