Alla inlägg den 1 september 2014

Av Helena Sundlöf - 1 september 2014 10:01

Efter att undertecknad tillbringat senaste veckan på Malta och i Stockholms skärgård har inte rapporteringen från lagets kvalificeringsomgångar rapporterats hit till bloggen i den takt de kanske borde. Så nu blir det ett alldeles för långt inlägg IGEEEN. Det är ju nu den spännande golfsäsongen börjar.......
Eftersom det är vissa elever som slutat, och dessa var nu spelare vi "lärt känna" lite och man hade lite koll på spelarmotivation, målsättningar, spelarnivåer osv. så har det nu även börjat ett gäng nya elever. Ska bli riktigt kul att följa dessa.
En av de nya är Jared Brown, han är "freshman" (dvs första års elev) och jag tror han är född -96. Efter att han hälsade på på skolan i vintras/våras önskade han få Patric som "room-mate", dvs dela rum med Patric. Patric har hittills under sina tre år på college ännu ej fått dela rum med någon av golfspelarna, så detta var ju bra. Det underlättar lite om den man delar rum med har lite samma tider, samma intresse och är någon man känner lite mer. Har ännu ingen bild på Jared men det kommer.
Patrics tidigare rumskamrater har alla varit trevliga o snälla, dock rätt "stökiga" vad gäller att hålla rent och städat ( och nu pratar vi STÖKIGA). De har ävenhaft sena vanor med dataspel och annat surfande, vilket Patric löst med öronproppar och ögonbindel. Nu ska det bli kul att se hur det är att få dela rum med en golfare. Det roliga har ju å andra sidan varit att en rumskamrat "utanför" golfen öppnat upp för lite nya vänner och andra aktiviteter under lågsäsong.

Senaste två veckorna har Patric ägnat sig åt en massa praktiska saker som att fixa skadeförsäkring, parkerings-tillstånd, betala skolavgifter, kolla upp och fixa lite med scheman och se så att de fungerar, lagt upp en matplan ( kan köpa lite olika matplaner där en viss summa spenderas i Stora matsalen, här pratar vi STORA, och en viss valfri summa kan spenderas på ett annat plan där det är som en "Food-court" med en massa olika små-restauranger/-matbutiker - där har de bl a ett välbesökt, mysig litet Starbuccks-café)
Självklart har det även varit skolarbete, fys- och golfträningar.

Det närmsta målet är nu säsongens första tävling vilken äger rum nästa vecka, 8 och 9 september, Joe Feaganes Marshall Invitational på Guyan Golf and Country club i Huntington ( på de 2bildena här ovanför) West Virginia. Detta är den enda av höstens 6 tävlingar som spelas utanför Kentucky. Resvägen dit är ändå en av de kortare, endast ca 2 timmar, så det blir lite bekvämt ändå.

Lagets 4 kvalificeringsomgångar har hunnit spelas och Patric har klarat dessa Galant med Stort G. Qualifying 1 och 2 spelades förra helgen. Jag har inte fått någon rapport om själva spelet den helgen men slutresultaten 66-74 talar rätt bra för sig, detta gav en andra plats inom laget inför de 2 sista kval.omgångarna
Det är ju bara 5-6 killar som får åka med på tävling, så självklart är dessa kvalificerings-omgångar otroligt viktiga också.
I fredags var det dags för Qualifying nr 3. Patric har haft en hel del problem med rygg och handled senaste veckorna, vilket naturligtvis oroar. Sedan debuten av tarmsjukdomen i somras får han inte äta några antiinflammatoriska läkemedel och om han skulle behöva smärtstillande vid tävling så är utbudet mycket begränsat och effekten oviss. Detta försvårar naturligtvis "behandlingen" av de ledkrämpor han dras med. Han har under veckan avstått från att träna långa slag, för att vila handled och upptäckt att ryggvärken är lindrigare då han avstått från fys.träningen Under helgen fick han låna en handledssupport av ass. Coach Geo, vilket var "kanon".
Efter fredagsrundan kände sig Patric lite besviken (??????). Efter 10 hål låg han -7 och slutade varvet på 67. Bra jobbat Patric, oavsett vad som gjorde dig besviken lär du ha en hel del positivt att ta med dig och jag antar att du redan för länge sedan slutat tänka på "det andra".

Inför den sista och fjärde rundan, i lördags, försökte Patric hålla förväntningarna nere och det gick ju bra! Han låg på 29 slag efter de första nio hålen !!! "Tappade" lite sista nio och kom in på 63. Hans egna ord var " Sjukaste första nio nånsin, så jäkla roligt! " och vi kan bara hålla med, helt enkelt Skitkul! Kan bara gissa att han nu "sitter säkert" inför Huntington.

Efter lördagens spel var avslutat satte sig Patric i bilen och körde mot Bowling Green för att besöka Ellinor ett par dagar. Eftersom han är ledig från lektioner på måndag så passade en kort resa ner dit bra. I år underlättas resorna mellan Bowling Green och Richmond lite av att Jared kommer därifrån och åker hem lite nu och då, så de kan samåka. Finns även en löpartjej som hänger på, så det blir lite sällskap och delning av bensinpengar. Helt ok! En annan sak som underlättar resorna är även att Ellinor nu flyttat ut från campus. Hon och hennes rumskompis delar lägenhet, vilket gör att de får ta emot besökare på ett annat sätt än de fick inne i studentrummet på campus. Tidigare har ungdomarna under sina besök fått ta in på hotell/motell eller bo hos någon kompis utanför skolområdet.
De har under helgen nyttjat Ellinors kök till god mat iallafall.

Vädret i Richmond är varmt, kvavt och fuktigt, kring och över 30 grader, och man blir svettig bara man går ut. Det är inte ovanligt med åska, men vanligen är det något snabbt övergående just nu. Vi är glada så länge alla twisters och stormar håller sig borta.

Magen har skött sig rätt bra. Den är lite orolig till och från, men än har Patric inte känt av att något skov-liknande är på väg. Han fortsätter kämpa med mat och vikt. De "oroliga"dagarna håller han sig till lite lättare mat, blir en del smoothies, fisk, kyckling och ris mm. Vikten går stadigt uppåt. Han vägde ju bara 56,5 och var mager som en fågelunge då han for tillbaks i mitten av Augusti - det var 8 kg mindre än i våras......
Redan efter några veckor hade det vänt, målet har varit 60 kg till fösrsta september, vilketvär idag. spännande att få höra om målet är nått! 25 augusti visade iallafall vågen på 59,4, så oddsen är bra.

Guyan Golf and Country Club, Huntington

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards