Alla inlägg den 17 september 2014

Av Helena Sundlöf - 17 september 2014 12:48

Visst, denna blogg handlar om att spela golf och plugga på college i USA, men eftersom den handlar om GOLF hur ska jag då kunna låta bli att tala om att huvudpersonens - Patric i detta fall - lillebror Marcus gjorde en HIO (faktiskt sin andra HIO under "karriären") under en SeaMore-tävling i Askersund i helgen. Stort GRATTIS Marcus!
Förutom denna HIO spelade han för övrigt en helt u-n-d-e-r-b-a-r golf under tävlingens (söndagens) 2 rundor. Tror det var i särklass det bästa jag sett honom spela "ever". Kul eftersom vi vet vad han kan och nu fick han visa det också.
Perfekta utslag ( undrar om han räknat sina greenträffar, de var många kan jag säga), superbra inspel -framförallt första rundan - gav bara sååååååå många birdielägen. Tyvärr satt inte alla puttar, trots att han puttade bra större delen av tävlingen också. Väldigt många var "kantboll-ut", men det är ju i hål som räknas......
Slutresultatet blev 72-74 vilket totalt gav en tionde placering ( bland amatörer, Non-Amateurs och proffs) och en fjärdeplacering bland amatörerna.
Kan också berätta för er som ej varit dit att Askersunds golfbana är värd ett besök, eller rättare sagt flera besök. Otroligt vackra hål, framför allt de sista 9, med helt underbara Vättern-vyer. Till det kom en modern, ren och fräsch anläggning och bra, lättillgängliga uppställningsplatser för husvagnar och husbilar.

Nu lite från Richmond också.
En kort period med tävlingsfritt gör att fokus under nästan ett par veckors tid kan ligga på träning, studier och att ta hand om sin kropp. Förra veckans 2 tentor gick bra, den ena hade Patric 98% på och den andra kändes bra, men resultatet har jag inte fått än. Skolarbete med inlämningsuppgifter, quiz, tentor etc fortgår ju hela tiden och det gäller att prestera även där ( alltså inte bara på golfbanan......).

Vädret har under bara ett par dagar varit lite kyligare med ner under 10 grader nattetid och kring 20 på dagarna. Dagtemperaturen väntas dock stiga lite mot helgen, sol och 27 grader känns inte helt fel för en annan här hemma i gamla Svedala.

Spelarna inför nästa tävling ( Murray State Invitational, Murray, Kentucky den 22-23/9) är i stort sett klara. 7 killar kommer få fara med till denna tävling, dvs det blir endast 2 av dem i teamet som blir kvar i Richmond. Tufft!
De 4 bäst placerade killarna på förra veckans tävling i Huntington ( Patric, Travis, Noah och Taylor) fick "frisedel" och är redan spelklara till Murray. De är med och spelar kvalificeringsrundorna inför tävlingen, men deras resultat är inte avgörande. Så de tre återstående platserna står mellan lagets övriga 5 spelare.
I lördags spelades en av dessa rundor på en rätt lätt bana med det passande namnet Battlefield. Även om Patric var med "utom tävlan", så vill han så klart ändå prestera för sig själv. Han var inte alls nöjd med den rundan förutom hål 10-13, då han gjorde 4 raka Birdies. Slutresultatet för honom blev 71. Ingen av de andra spelade heller speciellt "grymt". Ryktesvägen har jag dock fått höra att det ändå blev rätt klart vilka de övriga. 3 till tävlingen blir - trist är dock att jag varken har namn eller rondresultat för dessa.......

Magen håller sig lugn, senaste veckan har hans "största fysiska problem" varit en bortdomnad stortå. Man anar inte hur stor roll en liten, liten stortå har förrän den krånglar.
Patric har på något sätt lyckats få till ett samarbete med lunchrestaurangen på skolan, så de kommer se till att han får den maten han kan/bör äta. I de fall det bara serveras för honom olämplig mat, kommer de fixa en "specialare" . Super! Detta var något han inte trodde var möjligt.
Ett annat litet aber har varit gnällande, gnisslande bromsar på bilen. Bromsen är ju en rätt viktig del av en bil, vilken bör fungera. Så det blir väl verstaden nästa för den fyrhjulade vännen, i brist på en hjälpande, bilmekande pappa i närheten. Bara att öppna upp den tomma plånboken Patric.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards