Alla inlägg den 8 september 2014

Av Helena Sundlöf - 8 september 2014 23:24

Länk till Program och lite fakta kring Joe Feaganes Marshall Invitational
Några resultat från första varvet har jag inte kunnat hitta .......

Av Helena Sundlöf - 8 september 2014 09:06

Nu har äntligen Joe Feaganes Marshall Invitational kommit upp på golfstat, men man kan inte klicka sig fram till någon web sida som visar speltider eller spelschema tyvärr. Dessutom står det att tävlingen äger rum 7-8 sept, rätt datum är 8-9 sept. Kanske dyker det upp något under dagen, de verkar ju vara allmänt sent ute vad gäller tävlingsinformation på denna tävling, men vi ska nog inte hoppas på för mycket vad gäller det. Livescoring är iallafall inget att räkna med....

Det är nu lite svalare i Huntington än vad de haft tidigare och under inspelet igår märkte de att banan var rätt blöt . Laget bor på "Red Roof Inn" och Patrics rumskamrat under tävlingen är densamme som hemma i Richmond, gick åt till Smoothie-tillverkning och läxläsning .
Efter inspelet igår spenderade Patric tiden till att plugga ( 2 tentor väntar ju direkt då P kommer hem på Onsdag ) och förbereda dagens "bag-snack", dvs den energi han ska få i sig under rundorna.
I Patrics bag skvalpar vanligen en extra näringsrik, hemmagjord Smoothie, förhoppningsvis i sällskap av en bagel eller annan smörgås. Smörgås är dock "jobbigt" och typ växer i munnen ( tycker både Patric o lillebror Marcus).

Coach brukar vara den som fixar och ser till att spelarna får energi under rundorna. Han far runt mellan killarna i en golfbil, peppar den som behöver, kollar lite och ser till att de äter, dricker och "mår bra"..Denna energi kan t ex bestå av torkad frukt, muslibarer, små chipspåsar, kakor och energidryck mm. Det mesta av dessa produkter är sånt Patric inte vill ha då han spelar, han är dessutom nötallergiker och de flesta barerna/kakorna innehåller nötter. Så coach har haft en stående specialbeställning på Bananer, vilket förbrukas i mängder i det Sundlöfska huset ( minst 2 varje runda, vilket gör 8 på en tävling som denna -ni förstår att det går bananer om då även lillebror Marcus ska spela en helg och förbrukar nästan samma mängd......tillkommer sen en eller ett par caddies bananer och så kanske ett par hockeylirande brorsor som vill ha lite snabb energi i periodpauserna - en skulle kunna startat ett "banan-import-företag" för länge sen.....). Många "icke golfare" tror inte att så mycket energi behövs til en golfspelare, "det är ju ingen sport" , de " tar ju inte ut sig" . Men en dag som idag går de ut vid 7-8 på morgonen och börjar träna, vissa kanske springer en kort runda innan för att vakna till. De spelar 36 hål under dagen, dvs 2 varv och är kanske klara framåt 19 ikväll. Är det tävling i Sverige så brukar arrangörerna se till att spelarna hinner med riktig lunch mellan varven. Ofta är lunchen kort ( vi pratar 15-30 min), men det hinns iallafall kasta i sig lite käk. I USA verkar man dock tycka att bra mat är överkurs så där mitt på dagen. Där får spelarna hämta en liten matsäcks-påse med kanske en liten sandwich, en liten påse chips och en kaka. Till det får de dricka saft eller vatten. Det är dagens lunch där. Så det kan ju t o m en dum gås förstå att det behövs en massa extra energi i bagen . Det gäller att vara i rörelse, ha koncentration och ork i 12 timmar, vilket är helt andra krav än vad som krävs i många andra idrotter.

Nu ska jag medge att min energi och ork börjar tryta efter en natt på jobbet så nu hoppar iallafall jag i säng .På återhörande...........


Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards