Alla inlägg den 7 september 2014

Av Helena Sundlöf - 7 september 2014 20:22

Ibland är det som att leta efter en nål i en höstack...... Att hitta en golftävling i USA är inte alltid lätt. Vanligen finns college-tävlingarna utsatta på www.golfstat.com , men av någon anledning är inte denna första tävling i West Virginia med. Hittade lite fakta om den via en annan hemsida (bowling Greens). Eftersom jag precis ska till jobbet så hinner jag tyvärr inte översätta. Direkttkopierade den i stället, är på engelska så ni får översätta själva så gott ni kan .

"The 2014 fall season Will Open up on Monday and Tuesday, Sept. 8-9, at the 45th annual Joe Feaganes Marshall Invitational hosted by Marshall University in Huntington, West Virginia.

The 2014 Joe Feaganes Marshall Invitational will consist of 54 holes of play with 36 holes on Monday and 18 holes on Tuesday at the par-71, 6,573-yards Guyan Golf and Country Club. The two-day event will start with an 8:30 a.m shotgun start on Monday and an 8:00 a.m start off two tees on Tuesday morning.

This year's tournament field will consist of 15 teams in Bowling Green, Cincinnati, Cleveland State, Dayton, Eastern Kentucky, Longwood, host Marshall, Morehead State, Northern Kentucky, Ohio, Radford, Samford, William & Mary, Wright State, and Youngstown State, as well as individuals from Wake Forest and some of the previously mentioned participating schools."

Av Helena Sundlöf - 7 september 2014 09:08

Vilken häftig qualifying serie Patric har slagit till med inför årets första tävling. Helt oooootroligt bra och läckert....och helt enkelt bara uuuunderbart...... Eller vad sägs om 66-74-67-63-65 ( sista kval.omgången i fredags gjorde Patric 10 Birdies och sköt 65, varav han 3-puttade på sista hålet. Han hade då på det hålet en 3-meters eagle-putt för att gå 29 de sista 9 hålen på rundan.....). Han gick alltså totalt -25 på dessa 5 rundor!!!!! Vilket Stim! Man kan ju då tro att dessa kval spelades på en bana Patric har lätt för eller på en Par70 bana, men absolut icke. Kvalen har spelats på tre olika banor, alla Par72.
Sista rundan gick Taylor 69 och slutade som kvalets tvåa på totalt -13, Patrics rumskamrat Jared kom trea på totalt Par, Travis ( är klar för spel denna första tävling sedan tidigare då han gjorde en mycket bra tävling under sommaren) slutade på +15. Då de är fem i laget återstod då en spelare. Det var två stycken förstaårs-elever som bägge slutade på +4. De två , Noah och Will, fick köra ett särspel, vilket vanns av Noah. Så femte spelaren blir Noah och Will får åka med som individuell deltagare, men då utom laget.
Riktigt kul att tre av lagets nykomlingar, freshman, för i år tar en plats redan första tävlingen . Ska bli roligt att följa.

Idag, söndag, samlas troligenspelarna på Learning Center för ett kortare träningspass, lite snack och kanske en "fet" subway. Därefter blir det en ca 2 timmar kort resa med lagbussen till Huntington, West Virginia, och Guyan Golf and Country club. Eftermiddagen kommer ägnas åt inspel och incheckning i något boende, villa eller hotell. Imorgon startar Joe Feaganes Marshall Invitational , under dagen spelas 36 hål och på tisdagen spelas tävlingens avslutande 18 hål. Antar att det inte är någon Live Scoring, men jag hoppas på att få fram lite resultat efter första dagens spel.

Just det , skulle berätta lite om Patrics dagar i Bowling Green förra helgen. Det blev tyvärr ingen lång visit, men det var ändå kul och skönt för ungdomarna att träffas och kul för Patric att få se Ellinors nya lägenhet. Hon och svenska rumskamraten Michaela har flyttat in i en studentlägenhet utanför collegeområdet. De har varsitt sov-och badrum och gemensamt kök och vardagsrum. Det är nybyggt och således väldigt fräscht. Planerna var väl bl a att spela lite golf. Nu blev det dåligt väder med stort D, så i stället blev det lite shopping, matlagning , bakning (blåbärs-och halloncheesecake) och filmtittande ( The Virgent) och slappa. Detta visade sig nog vara bra för Patrics onda handled som bråkat ett par veckor. Den fick några dagars vila ( typ 2) , men mår därefter betydligt bättre.

Skolan tuffar på. På onsdag , dvs första skoldagen efter tävlingen i Huntington, har de prov i "services marketing" ( ung marknadsföring av tjänster) och i "fysisk geografi" på söndag (dvs idag) har de en inlämningsuppgift där de ska skriva ett eget diskussionsmaterial om "Ifall det är bra för företag att ha lån" samt en 25-frågors "quiz" de ska göra.

I fredags hade vi två långa Skype-sessioner mellan Sverige o USA.. Det var första gången vi föräldrar Skypade med Patric sedan han for iväg i augusti. Åh så kul det var. Det blev över en timmes samtal med mamma på fm och sedan ett något kortare med pappa på kvällen. Det framkom att Patrics "gå-upp-i-vikt-mål" inte riktigt hade uppfyllts. Han var nu uppe i 59,6 och målet var ju 60kg tills nu, han är dock på god väg.
Coach har sett till att han fått träffa en dietist, med vilken Patric nu lagt upp en proteinrik 2500-2700 kcal/dag måltids-plan vilken även ska fylla de krav han har på diet med tanke på hans Ulcerösa Colit. Vi hoppas dessa båda kostmodeller passar ihop och hjälper honom. Den ska även ha som mål att hjälpa honom få upp sina järn -och hemoglobinvärden.

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards