Alla inlägg under mars 2014

Av Helena Sundlöf - 19 mars 2014 09:41

Sista speldagen i Sevierville bjöd på ett bättre väder och lite bättre spelförhållanden än den första dagen samt inspelsdagen. Stundvis tittade solen fram på den, i Patrics ögon sett, bra banan som med tanke på förhållandena var i ett bra skick. Fast att det var en hel del vatten och mycket blött gick ju inte att komma ifrån.

Laget höll sin andra plats från dag ett och slutade tävlingen som tvåa. University Of Tennessee, vilka redan efter första dagen tagit en 20 slags ledning , var det inte mycket att göra åt. De fortsatte spela stabilt och kom in på totalt 853 slag (-11) mot EKU's 878 (+14). Därefter var det dock desto jämnare. West Georgia var trea på 879 slag, totalt alltså bara ett slag mer än EKU. Hemmalaget, Tennessee Tech, gjorde en stark upphämtning från åttonde plats till fjärde, de var dock en bit efter trean på 891 slag.

Även den som ledde den individuella tävlingen efter dag ett, Oliver Goss, höll sin placering. Han vann på totalt -6, dvs 210 slag (71-66-73) före lagkamraten Danny Keddie, som kom in på -3, totalt 213 (66-76-71). Bägge dessa killar är från University Of Tennessee.
Bäst från EKU var Stuart Witt, som kom in på en delad fjärdeplats, totalt på Par dvs 216 (71-75-70). Ett slag efter, på delad sjätte plats, kom Patric (75-71-71)och Taylor Gibbs (73-69-75) på 217 slag (+1).
Länk till den slutliga resultatlistan är:
http://static.psbin.com/e/u/3wipotayezqcp6/Bobby_Nichols_Intercollegiate_Men-s_Final_Results.pdf

Patric själv tyckte det kändes lite mindre bra än spelet i Pinehurst, framför allt kanske sista varvet ( ja, så var det trots att kanske slutresultatet blev några slag bättre än det första varvet). Han var dock i det stora hela rätt nöjd.
Veckan som nu kommer samt nästa efter den är nu inte något han ser fram emot just nu. Kan vara några av de tuffaste veckorna, eller iallafall några av de tuffare veckorna i hans studiekarriär med flera prov, redovisningar och inlämningsuppgifter.

För EKU-tjejerna blev det en lyckad tävling. Efter första dagens 18 hål i regn och rusk låg de trea på 318 slag, men där var bra jämnt i toppstriden. Etta var Murray State (315), tvåa Marshall Univ (317), trea EKU (318), fyra West Georgia (319) och femma Indiana State Univ (320). Dag två, när solen strålade fram, strålade även EKU's tjejer som kom in på 307 slag, 11 slags förbättring mot första dagen. De var dock inte bäst för dagen. University Of Evansville kom in på 306, men då de skjutit 323 dagen innan räckte det "bara" till en andra plats för dem och EKU fick se sig som segrarinnor. Kul! Stort GRATTIS till dem!

Patrics/EKU's nästa tävling är 3-dagars tävlingen Middleburg Bank Intercollegiate på Kingsmill Resort, Williamsburg, Virginia 23-25 Mars arrangerad av The college of William and Mary.

Banan, River Course i Sevierville , ser inte så rolig ut på dessa foton i det regniga, blöta, trista vädret.
Trots det så var det enligt Patric en rätt bra bana i bra skick.

Av Helena Sundlöf - 18 mars 2014 09:22

Dagen började som förutspåtts med kalla och våta förhållanden under hela förmiddagen och tidiga eftermiddagen . Det förbättrades något under andra delen av andra rundan. Tennessee leder tävlingen efter första dagen, med det fina resultatet 11 under par - 565. Eastern Kentucky (585) ligger tvåa, följt av West Georgia (593).
Individuell ledare efter dag 1 är Oliver Goss från Tennessee som skjutit 71 och 66, totalt 137 (= -7). 5 slag efter kommer de tre som delar andra platsen, Corey Richmond från Northern Kentucky, Taylor Riggs från EKU och Denny Keddie från Tennessee.

Den tredje omgången är planerad att börja med Shot-Gun start lokal tid kl 10:00 idag på River Course, Sevierville.
Länk till herrarnas resultatlista är:

http://static.psbin.com/k/g/iu5l4czsjtl5ji/Bobby_Nichols_Intercollegiate_Men-s_Round_2.pdf


På tjejsidan var det bara en av de 74 startande som klarade sig under par dag 1. De spelade en runda mindre än killarna, dvs 18 hål i st f 36. Det var Delaney Howson från Murray State som tog ledningen och gjorde en -1 runda och sköt 70. Därmed hjälpte hon sitt lag till ledning av tävlingen på 315 slag totalt och 2 slags ledning över Marshall (317). Eastern Kentucky ligger trea (318) och West Georgia (319) . Det är jämnt mellan lagen inför tjejernas Shot-gun start, vilken är kl 8.30 idag (lokal tid).

Av Helena Sundlöf - 17 mars 2014 17:49

Hör kommer lite fakta och historia om tävlingen och tävlingens namn.

Sevierville ligger vid vackra berglandskap vid foten av Great Smoky Mountain . Området är ett stort turist-och semesterområde, kanske främst för äventyrare, jägare och naturmänniskor. Den privata klubben har två 18-håls banor. The Highlands, par 70-bana som slingrar sig över lummiga kullar och mellan vatten-dammar, och The River, en par 72-bana som går utmed och över The Little Pigeon River.
Tävlingen är uppkallad till minne av en fd Tennessee Tech tränare Bobby Nichols, Det är andra året tävlingen spelas, så den har ingen gammal historia. Nichols tog över Tennessee Tech för männens golfprogram 1979 och var ansvarig för uppstörtande av ett damlag 1986. 2008 förlorade han kampen mot cancern vid en ålder av 66 år.
"Det betyder mycket att få tävlingen uppkallad efter coach Nichols," säger skolans nuvarande coach Brown ( Nuvarande huvudtränare Polk Brown spelade för Nichols from 2001-2006 och blev själv huvudtränare under 2011 ) "Han gjorde så många bra saker för golf här på Tennessee Tech och för staten också. När jag blev tränare här var en av de saker jag ville göra att ha en turnering i hans namn. Det är en ära att få göra detta för universitetet och för staten.

Tävlingsarrangörer för andra året är alltså Tennessee Tech University, the Golden Eagle.
Tjejerna kommer att spela 36 hål under två dagar, på par-70 Highlands Course. Den är 5 827 meter och har fyra par-5 och sex par-3 hål. Tretton lag kommer att göra upp i fältet på över 65 deltagare.
Skolor som deltar är Austin Peay, Belmont, Eastern Kentucky, Evansville, Indiana State, Marshall, Murray State, två lag från Northern Kentucky, Presbyterian, Tennessee State, Tennessee Tech och West Georgia. Förra året var det Tennessee Techs lag, The Golden Eagle, som tog hem första platsen i tjej-tävlingen med Goldi Maddie i täten.
För ovanlighetens skull är tjejerna och killarna från EKU på samma tävling , fast de spelar på två olika banor. Det är lite kul! Vad jag förstått av Patric så har inte tjejerna och killarna på EKU så mycket gemensamt, mer än att de tränar på samma "Learning Ceneter". De har olika tränare som inte verkar kommunicera och planera så mycket med varandra utan kör sina verksamheter parallellt.

De herrlag som deltar ii Bobby Nichols Intercollegiate tävlar över 54 hål på par-72 River Course, som sträcker sig över 6 543meter och har fyra par-5 och fyra par-3 hål. Måndag spelas över 36 hål och tisdag 18.
Tolv lag, samt fyra personer från ett annat universitet, kommer delta . Deltagare är Detroit, Eastern Kentucky, Evansville, Longwood, Murray , Northern Kentucky, Tennessee, Tennessee State, Tennessee Tech, UT Martin, West Georgia, och Wright State samt fyra individuella deltagare från Chattanooga Mocs.


Kan bli svårt få info från Patric denna tävling. Det är ingen Live Scoring och Patric verkar inte ha så bra Wi-Fi. Vädret såg ut att bli riktigt risigt tidigare, men enligt väderrapport ser det nu något bättre ut.
Här följer lite bilder från banan......

Av Helena Sundlöf - 16 mars 2014 09:35

Klockan 7 idag, lokal tid, lämnar laget Richmond för bussresa ca 4 timmar söderut till veckans tävling, Bobby Nichols Intercollegiate på Sevierville River Course i Sevierville nära Gatlinburg, Tennessee.
I em då de kommer fram, väntas inspel. Imorgon spelas 36 hål och tisdag 18.
Vädret väntas tyvärr bli sämre, idag har minusgrader och snö stått på prognosen.

Patric framför seviervilles drivingeange

Efter förra tävlingen fick spelarna en dags vila ( på onsdagen). I torsdags hade de träning vid Colonel Learningcenter, deras tränings center. De fick lite uppgifter och övningar som skulle avklaras.
Fredag blev det spel i halv storm på Gibson Bay i Richmond. Det är på denna fina, men kulliga bana med sneda fairways som Patric ska spela US Open kval i mitten på maj. Det var sjutton vad det blåste de här dagen, man riktigt såg hur bollarna vände riktning i luften.

Efter att Patric kört sina föräldrar till flygplatsen kl 4.30 på lördagens morgon fick han sova lite till innan nästa träningsrunda. Nu var det Patrics Richmond-favorit the Bull som blev målet. Något kallare än dagen innan men mindre blåsigt. Patric kände sig nöjd efter att ha skjutit en 69-runda.
Natten har han tillbringat hos lagkompisen Stuart eftersom skolan fortfarande är stängd.

Av Helena Sundlöf - 13 mars 2014 05:41

Åkte imorse från Asheville. Gjorde ett snabbt stopp vid Biltmore, USA's största "villa" på 250 rum uppförd av George Washington Vanderbilt II. Visade sig att denna stoooora egendom med lantgård, blomsterprakt och utsökt trädgård, vingårdar och egen vintillverkning, affärer, restauranger och hantverk samt det stora huset var ett dagsverk att ta sig runt och ska väl helst kanske ses under vår och/eller sommar. Vi hade varken väder, årstid eller tiden så vi bestämde oss för att fara vidare. Såg bara en kort film om Biltmore för att få veta lite mer.
På vägen hem stannade vi vid en stor Outlet i Gatlinburh där det blev en hel del pengaförbrukning och inköp av diverse presenter, golfprylar, kläder mm. Efter en välbehövlig café latte/varm choklad på Starbucks fortsatte resan till Sevierville, fortfarande i Tennessee. Där gjorde vi ett snabbt stopp vid deras golfbana för att få en liten blick på den bana Patric har sin nästa tävling på ( de far iväg på söndag). Det var kul att få se den och omgivningen runt. Precis bredvid låg ett stort hotell med ett jätte-vattenland som tornado upp i mitten av hotellområdet. Häftigt!
Vi har under den totalt 5-6 timmar långa bilresan idag passerat fantastiska berg och dalar, semester-områden i bergen ( där björnar och drafting är två av de stora turist-attraktionerna). På slutet blev det åter igen hagel, snöfall och nu,Richmond, Kentucky, har vi kring nollgradigt och vitt på marken igen. Klockan är över midnatt och det är dags att hoppa i säng för att orka med nya äventyr och träningspass imorgon.

I bergen, Smokey Mountains, innan Gatlinburg

Klubbstuga och framför driving rangen vid Seviervilles GC

Av Helena Sundlöf - 12 mars 2014 04:25

Nu är det premiär för mig att skriva på "min" blogg. Nu när föräldrarna är här tänkte jag att jag tar det tillfället.
Idag var sista dagen i golfparadiset Pinehurst. Vi fick ytterligare en kanondag vädermässigt och förutsättningarna för en bra golfrunda fanns helt klart. Tyvärr har jag haft en tendens denna vår att inleda varven lite trögt, så även idag då jag gjorde bogey på mina två första hål. Redan där var min ledning borta. Men det var bara att fortsätta kämpa och spela på. Jag visste ju att spelet fanns där. Jag kom igång lite efter de två första hålen men lika bra spel som under gårdagen blev det aldrig.
Jag gick idag, precis som de övriga två dagarna, med Danny från Richmond University. Det visade sig att det var oss det skulle stå emellan. Med tre hål kvar ledde Danny med två slag då det var dags att slå ut på en par femma. Jag kände att det var dags att jaga och var aggressiv från Tee med drivern på ett ganska tight utslag. På andra slaget hade jag sedan tur med en vägstuds som blev perfekt och jag hamnade precis bredvid green. Jag var inte långt bort från att sätta chippen men med den birdien tog jag mig ett slag närmare efter att Danny räddat par från bunkern. När jag hålet efter ställde till det från tee tog Danny tillfället i akt och slog sitt inspel till en knapp meter. Jag tappade då två slag och det var då praktiskt taget kört. Vi avslutade båda med par och Danny stod segrande på en total tredagars score på +3. Jag slutade på +6 vilket gav en andraplats med tre slags marginal till trean. Vårt lag slutade på fjärde plats av de tio lag som deltog.

JAG OCH DANNY

Det har varit en fantastiskt rolig start på vårt spring break. Det var skönt att för en gångs skull inte ha en massa plugg att ta hand om samtidigt som det ska tänkas på tävling. Det gav ett bättre fokus för uppgiften och jag kände mig mer utvilad. Sen var det kul att det var ett tredagars event med bara en runda per dag så att man hade tid att njuta av tillvaron och atmosfären lite också.
Att få spela Pinehurst No.2 var en stor erfarenhet och en liten inblick i hur det är att spela en riktig proffsbana. Att jag sedan spelade så bra på den var en riktig bonus och en väldigt bra motivator inför US Open kvalet i vår. US Open ska ju spelas på just den banan, och nu vet jag att jag kan spela den på en ganska bra score. Nu kommer banan säkerligen sättas upp svårare med snabbare greener och tuffare flaggplaceringar under US Open, men jag är övertygad om att jag faktiskt skulle kunna göra något hyggligt där.
Jo just det, jag vann ett annat litet pris också. Vi hade en putt tävling på Pinehurst speciella 18-håls putting bana. Det är en puttinggreen med de sjukaste onduleringar och konturer jag någonsin sett. Det var en rolig liten sidotävling och jag slutade tvåa även i den, ett ynka slag efter segraren.

Allt som allt får jag säga att det varit en riktigt lyckad tävling. Det har vart kul att spela en sån fantastiskt fin bana, det har vart oerhört kul att ha föräldrarna här (tror inte de missat många av mina slag), vädret har vart kanon, lagkompisarna har vart på bra humör, frukosten var riktigt bra alla dagar och jag gjorde min hittills bästa college tävling på EKU. Nu har vi stannat i Asheville för att kolla på en sevärdhet som heter builtmore under morgondagen. Det är det största privatägda huset i USA och har medverkat i bland annat filmen Forest Gump. Sedan beger vi oss tillbaka mot Richmond, Kentucky där träning och spel väntar. Vi beger oss sedan till Smoky Mountain i Tennessee på söndag för nästa tävling.

//Patric

DENNA GICK I!

Av Helena Sundlöf - 11 mars 2014 13:28

Kan bara konstatera att vi fick en fantastisk dag på den vackra Pinehurst #2 igår. En ren fröjd att få följa den fantastiskt stabila Patric i ett underbart väder, 23 grader och sol från klarblå himmel samt lätt vind, och allt detta på en så fin bana med trevliga människor runt. Patrics långa spel fortsatte vara näst intill felfritt, närspelet satt klart bättre än föregående dag. Puttarna satt inte alltid helt ( blev tre hål med 3-puttar) men det var inga lättputtade greener ska gudarna veta.
Nu har vi bråttom till banan. Idag är det Pinehurst #8 som gäller, samma bana som första dagen. Vädret är fortfarande fint, soligt och väntas bli ca 24 grader. Shotgun starten är klockan 9 och efter vad vi hörde igår är det från hål 5 för Patrics del. Nu håller vi tummarna!

There?s something about Pinehurst that tops even the position which it naturally occupies as the St. Andrews of golf. And that is the people you find there, play golf with, and exchange reminiscences with?who always make you feel happily at home.

- BOBBY JONES

Av Helena Sundlöf - 10 mars 2014 16:17

Länk till Live Scoring sidan är 


http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/player/static/pdetail293808_5136.html#

Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards