Alla inlägg under september 2014

Av Helena Sundlöf - 23 september 2014 08:56

...så bilderna kom inte med. Gör väl ett nytt försök innan jag ska hoppa i säng.

[Bild]

Av Helena Sundlöf - 23 september 2014 08:47

...efter första dagen på Murray State Invitational. Kan inte säga jag letat ihjäl mig, men har försökt hitta en sammanfattning efter första dagens 36 hål utan något som helst resultat. Patric har skrivit lite om EKU-lagets spel, men vi kan inte sätta det i något sammanhang och har inget att jämföra med.
Iallafall var måndagen en blåsig dag även i Murray, Kentucky ( det blåste ju en hel del i Stockholm också) vilket gjorde det lite tufft på banan. För Patrics del kändes spelet i det stora hela okej, varken bra eller dåligt. Han gick 70-72, dvs totalt på Par efter 2 varv. Detta innebär att han delar en 6 eller 7 plats, bl a tillsammans med lagkompisen Taylor ( som gick 71-71 ). För övriga laget gick det inte så bra, rondresultat har jag inte, varken för laget eller de individuella, men de ligger 5 eller 6 med ett varv kvar att spela. Den som gick bäst förutom Patric o Taylor var Jared (77-71) som tyvärr inte representerar laget på denna tävling utan deltar enbart individuellt.

Efter avslutat spel var det gemensam middag med de övriga lagen. Vet ej riktigt var denna ägde rum, men efter att ha sett bilderna Patric skickade igår ser det ut som de var någonstans i eller runt skolan idrottshall. Vi håller idag tummarna o hoppas EKU/ The Colonels lyckas knyta ihop sitt spel så de kan sätta sig nöjda i bussen på vägen hem i em.

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Av Helena Sundlöf - 22 september 2014 09:08

Vet inte om jag ska skylla på frekvent antal arbetade nattpass, för många ping-pong-bollar runt skallen eller en okoncentrerad , för dåligt lyssnande mamma men fel blev det iallafall i gårdagens inlägg. Inte för att det var så viktigt, men rätt ska vara rätt.
1) Ben, som nu är en av de spelare som representerar skolan på tävlingen i Murray, är inte "freshman" (dvs förstaårselev) utan han är "junior" (dvs tredjeårselev).
2) Det som upptar all fritid för Patrics nye rumskamrat, Jared, förutom golf och sömn är inte TV-tittande på Softboll utan på Football.

Nu är EKU-gänget på plats och installerade på Holiday Inn (Patric delar rum med Jared även under denna tävling) i Murray och sover förhoppningsvis gott i sina sängar i denna skrivandets stund. Under den 5 timmar långa bilresan fick Patric ihop 3 timmar välbehövliga studier. Skönt! På eftermiddagen körde de inspel på Miller Memorial Golf Course, där måndagen och tisdagens tävling ska äga rum. Skicket på banan var lite si och så, men tävlingslugna är killarna ändå. Vädret i USA är liksom här hemma lite svalare, det ser dock ut som att de kommer klara sig utan nederbörd.

Spelprogram och vilka som deltar har jag inte sett ännu , men lite fakta har jag hittat iallafall:
Det är 11 gången Murray State Invitational arrangeras av "The Racermen's golfteam", Murray State University

Tävlingen startar med Shot-Gun start både måndag (36 hål) och tisdag (18 hål). Banan har par71 och 12 skolor deltar i tävlingen.
5 av skolorna är med i samma "serie-grupp", Ohio Valley Conference, som Eastern Kentucky. De övriga fyra förutom EKU är hemmalaget "the Racers", Morehead State, UT Martin och Tennessee State. Övriga deltagande lag är Alabama State, Christian Brothers, John A. Logan, Missouri Baptist, Northern Kentucky och Wright State.

Vi hoppas på att få en liten rapport från Patric efter den första dagens spel.

Tänkte bara återigen ta chansen att få Gratta Lillebror Marcus samt påvisa att det är viktigt även för golfare med bra fysik, målmedvetenhet OCH envishet. Marcus går på Åtvidabergs Gymnasiums golfprofil. Varje år springer de en skoltävling som heter "Bysjön runt" ( tror namnet var så, återigen brist på koncentration och dåligt lyssnande mor), ett en-mila-långt lopp runt sjön i Åtvidaberg där elever och kanske även vissa lärare deltar. På skolan går ju många idrottare, bl a är det en stor skola för fotbollsspelare.
Denna tävling ägde rum i fredags och Marcus placerade sig 2 på denna tävling trots precis genomgången förkylning och konstant håll under löpningen. Bra Jobbat Marcus och härlig vilja att fullfölja och inte ge upp trots "magsmärtan" !

Av Helena Sundlöf - 21 september 2014 09:33

Nu är det dags för säsongens tävling Nr 2. Denna gång går tävlingen ca 5 timmars bilväg från Richmond. Laget som åker blir Patric, Travis, Taylor, Noah och Will. Även Patrics rumskompis, Jared, och ytterligare en förstaårselev , Ben, åker med, men de tävlar endast individuellt. I eftermiddag, lokal tid, ska de spela in. Här kommer lite fakta från den golfbana de ska tävla på.

Frances E. Miller Memorial Golf Course erbjuder en unik utmaning för både tävlingsinriktade och motionsspelande golfare. Den är utsedd till en av regionens ( West Kentucky Lakes) finaste banor. Miller Memorial erbjuder en mängd utmaningar för den mest skarpsynta spelaren och kräver att spelaren har en bred kunskap om olika slags slag. De första nio hålen går i backig terräng och kräver en precis noggrannhet i slagen från Tee till green, medans på de sista nio är det mer längd och bra spel med järnklubborna som gäller.
Banan har Par 71 och mäter 6 028 meter från mästerskaps-tee's.
Banans längsta hål är det 17e, en par 5a, vilket är 490 m. Det kortaste är hålet innan, nr 16, en par 3a på 156 m.
Sedan 2013 är det ett gräs på greenerna som heter MiniVerde Ultradwarf Bermuda Grass, ett gräs som har lite speciella effekter vilka jag antagligen inte ska gå in på pga kunskapsbrist,. Dessa greener är omgivna av 50 sandbunkrar och 3 natursköna vattenhinder.
På fairways är det Bermuda Gräs.
På området finns också 3 stora putting greener för träning, en övningstee i 2 etage, en 290-meters driving range mm.

Miller Memorial är skuren ur ett vackert landskap donerat till the Murray State University Foundation 1979 av en fd elev på skolan och framträdande affärsman från Murray L. D. Miller, vilken avled 1992.
Banan har fått sitt namn efter hans avlidna hustru, Frances Emerson Miller, en entusiastisk golfspelare som dog 1976. Miller donerade senare även ett klubbhus, ritat efter sitt eget hem, vilket stod klart 1990, the structure houses banquets and meetings at the course.

Blue: yards 6592 , rating 72.6, slope 131
White: yards 6239, rating 71.1, slope 128
Gold: yards 5869, rating 69.3, slope 124
Red: yards 5058, rating 70.5, slope 121

Det funkar bra mellan Patric och hans för året nya rumskamrat Jared. Kul att äntligen, fjärde och sista året på college, hamna med en annan golfare. Ett litet aber är att Jared "måste" se alla Softboll-matcher på TV , vilket är lite störande ibland då Patric försöker sitta ner och plugga. Det är dock ett enkelt problem eftersom det finns en del studieutrymmen i detta nya hus de bor i nu.
Resultat från de 2 senaste tentorna var iallafall 98 resp 90% , vilket jag tror Patric var nöjd med. Det senare provet kändes inte som det gick så bra, så 90 var kanske över förväntan. Var ju lite dåligt med studietid inför de tentorna då det var en 3-dagars tävling precis innan, men så är det ju hela tiden. Otroligt starkt tycker jag att klara sig så pass bra under dessa tränings-och tävlingstider.
Patric hade ytterligare ett prov i slutet av veckan, vilket han fick göra tidigare än de andra pga den kommande tävlingen, i Finans. Resultatet från det provet har inte kommit än.
Efter en del tjat har jag nu fått en bild på rumskompisen.........

Av Helena Sundlöf - 17 september 2014 12:48

Visst, denna blogg handlar om att spela golf och plugga på college i USA, men eftersom den handlar om GOLF hur ska jag då kunna låta bli att tala om att huvudpersonens - Patric i detta fall - lillebror Marcus gjorde en HIO (faktiskt sin andra HIO under "karriären") under en SeaMore-tävling i Askersund i helgen. Stort GRATTIS Marcus!
Förutom denna HIO spelade han för övrigt en helt u-n-d-e-r-b-a-r golf under tävlingens (söndagens) 2 rundor. Tror det var i särklass det bästa jag sett honom spela "ever". Kul eftersom vi vet vad han kan och nu fick han visa det också.
Perfekta utslag ( undrar om han räknat sina greenträffar, de var många kan jag säga), superbra inspel -framförallt första rundan - gav bara sååååååå många birdielägen. Tyvärr satt inte alla puttar, trots att han puttade bra större delen av tävlingen också. Väldigt många var "kantboll-ut", men det är ju i hål som räknas......
Slutresultatet blev 72-74 vilket totalt gav en tionde placering ( bland amatörer, Non-Amateurs och proffs) och en fjärdeplacering bland amatörerna.
Kan också berätta för er som ej varit dit att Askersunds golfbana är värd ett besök, eller rättare sagt flera besök. Otroligt vackra hål, framför allt de sista 9, med helt underbara Vättern-vyer. Till det kom en modern, ren och fräsch anläggning och bra, lättillgängliga uppställningsplatser för husvagnar och husbilar.

Nu lite från Richmond också.
En kort period med tävlingsfritt gör att fokus under nästan ett par veckors tid kan ligga på träning, studier och att ta hand om sin kropp. Förra veckans 2 tentor gick bra, den ena hade Patric 98% på och den andra kändes bra, men resultatet har jag inte fått än. Skolarbete med inlämningsuppgifter, quiz, tentor etc fortgår ju hela tiden och det gäller att prestera även där ( alltså inte bara på golfbanan......).

Vädret har under bara ett par dagar varit lite kyligare med ner under 10 grader nattetid och kring 20 på dagarna. Dagtemperaturen väntas dock stiga lite mot helgen, sol och 27 grader känns inte helt fel för en annan här hemma i gamla Svedala.

Spelarna inför nästa tävling ( Murray State Invitational, Murray, Kentucky den 22-23/9) är i stort sett klara. 7 killar kommer få fara med till denna tävling, dvs det blir endast 2 av dem i teamet som blir kvar i Richmond. Tufft!
De 4 bäst placerade killarna på förra veckans tävling i Huntington ( Patric, Travis, Noah och Taylor) fick "frisedel" och är redan spelklara till Murray. De är med och spelar kvalificeringsrundorna inför tävlingen, men deras resultat är inte avgörande. Så de tre återstående platserna står mellan lagets övriga 5 spelare.
I lördags spelades en av dessa rundor på en rätt lätt bana med det passande namnet Battlefield. Även om Patric var med "utom tävlan", så vill han så klart ändå prestera för sig själv. Han var inte alls nöjd med den rundan förutom hål 10-13, då han gjorde 4 raka Birdies. Slutresultatet för honom blev 71. Ingen av de andra spelade heller speciellt "grymt". Ryktesvägen har jag dock fått höra att det ändå blev rätt klart vilka de övriga. 3 till tävlingen blir - trist är dock att jag varken har namn eller rondresultat för dessa.......

Magen håller sig lugn, senaste veckan har hans "största fysiska problem" varit en bortdomnad stortå. Man anar inte hur stor roll en liten, liten stortå har förrän den krånglar.
Patric har på något sätt lyckats få till ett samarbete med lunchrestaurangen på skolan, så de kommer se till att han får den maten han kan/bör äta. I de fall det bara serveras för honom olämplig mat, kommer de fixa en "specialare" . Super! Detta var något han inte trodde var möjligt.
Ett annat litet aber har varit gnällande, gnisslande bromsar på bilen. Bromsen är ju en rätt viktig del av en bil, vilken bör fungera. Så det blir väl verstaden nästa för den fyrhjulade vännen, i brist på en hjälpande, bilmekande pappa i närheten. Bara att öppna upp den tomma plånboken Patric.

Av Helena Sundlöf - 10 september 2014 09:42

Jaha, då var säsongens första tävling avslutad och resultatmässigt ser det ju bra ut. Patric var inte riktigt nöjd med inspelet, men utslagen kändes desto bättre. De frekventa Birdies under qualifying-rundorna de senaste veckorna bidrog till att han hade rätt höga krav på sig själv.
Efter gårdagens, tävlingens tredje och sista, 69-runda (-2) slutade han på en välförtjänt sjätteplats. Bara ett enda slag från att komma trea och 6 slag efter Jose Narro från Bowling Green, vilken låg på -7 efter första dagens två varv och gick på par tredje rundan och därmed behöll sina -7 slag totalt. Han bör ha gått i samma boll som Patric, vilken "slog" honom med 2 slag sista varvet. Lite skönt va'!

Laget förbättrade sina scorer och slutade tredje rundan på 10 slag bättre (282) än måndagens andra Runda (292). Totalt på alla tre rundorna innebar det 862 (+10) slag och de slutade tävlingen på en femte plats. Grattis!

Youngstown State bibehöll sin ledning och vann tävlingen på totalt 851 (-1) slag, tvåa kom Cincinatti (856), trea William&Mary (860) och fyra Radford (861), bara ett slag bättre än EKU.
Det är otroligt jämna resultat och oooootroligt små marginaler mellan spelare och lag. Ta en titt på den totala resultatlistan ( länken nedan leder till den totala resultatlistan, inkl lite statistik mm, som vanligt måste den kopieras över i adressfältet . Går troligen Inte att direktlänka) så ser ni hur få slag som kan skilja från "topp-till-tå" på alla dessa spelade hål...... Det är egentligen helt fantastiskt.
Kul var att det gick så bra för de tre unga nykomlingarna också. EKU kan vara ett lag att se upp med i år....

http://bgsufalcons.com/documents/2014/9/9//Final_JFMI_RESULTS.pdf?id=4597

5. Eastern Kentucky 288-292-282 ? 862 +10
T6. Patric Sundlof 70-73-69 ? 212 -1
T19. Travis Rose 71-74-70 ? 215 +2
T29. Noah Combs 72-75-71 ? 218 +5
T39. Taylor Riggs 75-72-73 ? 220 +7
T48. Jared Brown 77-73-72 ? 222 +9
Spelade individuellt, utanför laget :
T56. Will Sallee 79-75-70 ? 224 +11

Nästa tävling för Eastern Kentucky är 22-23 september på the Murray State Invitational.

Det är snabba puckar, efter hemkomsten från Huntington igår kväll var det bara att kasta sig över skolböckerna inför dagens tentor.
Patric hann iallafall med en kort sammanfattning:

"Hej!
Här kommer en kort uppdatering innan jag måste plugga vidare för mina två prov imorgon.
Dagen har vart okej och jag har haft trevligt. Spelet var rätt bra från tee men jag var inte jättevass på inspelen. Slog några rätt bra men var ofta i fel längd så lyckades bara pilla i tre birdies. Desto bättre vart det bara en bogey så jag slutade på -2 vilket gjorde att jag klättrade till en 6:e plats. Laget spelade bättre idag och vi kom in på -2 totalt för dagen så vi hamnade 5:a, två slag från tredje platsen.
Nu måste jag sluta.
Ha det bra! "


Av Helena Sundlöf - 9 september 2014 10:20

....när jag gick in på min mail hade Patric visst skickat ett litet meddelande innan han lade sig igår kväll. Här kommer det:

"Hej alla! 

Idag var okej. Var -4 efter 14 första varvet sen dog jag. Sköt 70-73 (par 71). Spelade inte speciellt bra förutom första 14, imorgon ska det tas igen! Jag är delad 16 och laget delad 5, 15 slag från ledning, 10 från andraplatsen.
Nu måste jag sova för går ut tidigt imorgon, ska upp 5.50
 
Kram på er alla! "


Presentation


Välkommen till Bloggsidan om patric Sundlöfs tillvaro på golfcollege på Shorter University i Rome, Atlanta, USA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards